Реклама / Ads
95| 9503 |30.04.2013 НОВИНИ

Борисов: Когато фактите говорят, и СРС-тата мълчат

.
Източник: Булфото
Когато фактите говорят и СРС-тата си мълчат, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна по време на предизборното събитие на партията в града, съобщиха от пресцентъра на партията.
 

Днес изпратих писма на политическите лидери, които говорят, че трябва да има още една фирма за преброяване - австрийска, интересно защо австрийска, вие ще се сетите, че искаме и ние да се включим.

Да ни посочат банкова сметка, партията да си преведе пари и да се включим. Нека да броят. Защото моята социология и моето преброяване показва следното - вчера в Първомай бившият президент Първанов е бил пред 150 човека в читалището.

Днес на площада - 1500. Станишев във Варна доколкото знам е бил в зала с 1000 места. В тази зала сега има 5000 души. При Станишев 1000, при нас 5000. Факт! И никой не може да го обори", посочи Борисов. Той помоли медиите да снимат събитията на ГЕРБ с пълните зали и площади и да предоставят кадрите на фирмата, която ще брои, за да си направи своето представително изследване.

„Фактът, че не искат и ние да участваме в тяхното „преброяване" означава, че се търси сценарий да не признаят изборите. Като не признаят изборите, ще има нови три месеца, ще дойде зимата. Всеки ден ще има скандали, ще ни подслушват, ще приказват какво ли не, но процентите пак ще са тези и след следващи избори. Затова съм угрижен", коментира Борисов.

"Ние винаги сме се подчинявали на върховенството на закона. Дълбоко вярвам в честните магистрати и истината рано или късно излиза наяве", категоричен бе той.

"Модерно е да говорят за олигарси. Варна е добра възможност да видиш как са се въртели правителствата, като гледаш курортните комплекси, червено правителство - червени комплекси, синьо правителство - сини комплекси. При Костов са строени сините комплекси, при управленията на БСП - червените. И между тях един забравен Спортпалас, който ние ремонтирахме.

Намерили са време да продадат комплексите, но инфраструктурата не са направили", припомни Борисов. По думите му, ако до Варна не бъде направена магистрала „Хемус", тя никога няма да стане тази прекрасната морска столица, която желаем.

„Защото сега хората ще пътуват през Бургас и Слънчев бряг, за да дойдат до Варна. Ние правим и пътя до Дуранкулак. Последният ангажимент, който имах е централния булевард във Варна.

Той се асфалтира и до дни ще е готов, така че и този мой ангажимент съм го изпълнил. Но без „Хемус" Варна няма бъдеще. Ние доказахме, че можем да я построим, защото и в момента строим 6 магистрали.
Толкова години не са построени, а ние ги строим. И то само с 20% наши пари, другото го дават европейците, и всичко това остава за българите", подчерта председателят ГЕРБ.

Пред жителите на Варна той припомни още, че в града десетилетия наред се докарваха изотопи за лечение на ракови клетки от Чехия и Унгария, които се разпадаха наполовина по пътя и струваха милиони всяка година.
„Сега във Варна има централа, която прави изотопи. Това в половин Европа го няма. Имам лична заслуга за това, защото взехме решение и отпуснахме пари да го осигурим тук", подчерта Бойко Борисов.

Другите партии не се готвят да управляват. Едните са малки и не могат. БСП, като другата голяма партия, също няма намерение да управлява. Те знаят, че това, което обещават, не могат да го изпълнят.

Когато бях кмет всеки четвъртък имаше протест на пенсионерите. Учителската стачка беше най-дългата в България, но Вълчев и Орешарски разтуряха седянката. Тези хора протестираха за увеличение на доходите, но те не им ги дадоха, а го направиха на последното си правителствено заседание", припомни Борисов.
 
„Няма друга партия, която да успя да наруши статуквото на организираната престъпност. През 2009 година всички европейски програми бяха спрени, което ни лиши от възможността да се възползваме от европейската солидарност за развитие на регионите ни. Първата работа на правителството на Бойко Борисов беше да върнем доверието на Брюксел. През нашия мандат са усвоени 38% от парите по еврофондовете. Затова е важно да има разумното гласуване и да можем да спечелим убедително, заявиЦветан Цветанов.

Ние като политическа партия няма да отговаряме на нападките и компроматите, които имаме от нашите опоненти. Защото ние имаме програмата, с която ще управляваме, и това е нашата сила", категоричен бе Цветанов.

Относно информацията, че прокуратурата е събрала доказателства за извършено престъпление от него, Цветанов отказа да коментира, докато не се запознае лично с информацията, а като го направи ще реши какво да предприеме.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 6150 |29.04.2013 Борисов: Ако изборите бяха редовни, магистрала Тракия щеше да е готова за 1 юни . 65| 5913 |29.04.2013 Б. Борисов: Искам да знам кой идва в дома ми да разбере големите ми и малки нужди . 40| 5714 |27.04.2013 Б. Борисов: Само знам, че и в моята тоалетна ме подслушват . 103| 6010 |25.04.2013 Борисов: Няма да искам оставката на Цветанов; той се закле в децата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads