Реклама / Ads
6| 5347 |30.04.2018 НОВИНИ

Борисов: Какво сме виновни, че Рузвелт, Сталин и Чърчил са ни оставили от другата страна на барикадата

.
Бойко Борисов
Европейската комисия (ЕК) ще приеме три директиви във връзка с решаването на проблема с двойния стандарт при храните. Това стана ясно в понеделник по време на конференция по темата, част от програмата на българското европредседателство.
 

Днес се очаква страните-членки да подпишат декларация, в която се казва, че се преустановява практиката за двоен стандарт на храните. Въпреки това, от думите на премиера Бойко Борисов стана ясно, че някои от държавите не са искали да подпишат “дори тази семпла декларация“.

 

Той коментира, че дори и през ума не му е минавало, че може такива авторитетни международни компании  да допускат разлика по отношение на качеството на храните в Западна и Източна Европа.

 

“Национален вкус за бебето – безобразно! Кой умник казва, че българското бебе обича повече палмово масло отколкото мляко? Кой умник постави 100 млн. души (бел. ред. Населението на Източна Европа) да се чувстват като аборигени“, възмути се Бойко Борисов, цитиран от Медиапул.

 

Той заяви, че България е направила компромис да се откаже от газовия проект "Южен Поток" за сметка на "Северен Поток 2", но по отношение на храните няма да прави никакъв компромис.

 

Борисов каза още, че в казармата по време на социализма е имало лаф “службата е тежка, но продължителна“, а сега за храните е валиден лафът “храните са вредни, но за сметка на това скъпи“.

 

Той заяви, че ако до 16 и 17 май, когато е Срещата на върха в София, ЕК не приеме тези три директиви, тогава той ще нагости европейските гости с храните на мултинационалните компании, които българите ядат.

 

“Да видя как техните служби ще оценят храната и дали ще им дадат да ядат“, коментира той. “Толкова ми е обидно да говоря  на тази тема, да търсиш връзки сега, за да си купиш бебешка храна от Запада...“, възмути се още Борисов.

 

“Когато Рузвелт, Сталин и Чърчил са седнали и са разпределили света, какво сме виновни ние, че сме останали от другата страна на барикадата“, попита Борисов.

 

Затова според него подписването на днешната декларация е най-малкото, което могат да направят страните-членки. “Това е акт на справедливост“, каза Борисов и след това покани гостите на кафе-пауза, като ги успокои, че кафето е качествено и при него няма разминаване в стандарта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5162 |24.04.2018 Борисов: Царя и Живков са ми като два университета . 7| 5625 |19.04.2018 Борисов: Благодарим на Русия, но ние сме част от Запада . 3| 5250 |18.04.2018 Бойко Борисов: Не искам да влизам във войните на президента . 5| 7415 |26.03.2018 Борисов: Поставих въпроса за Тракийските бежанци, Турция също има претенции към нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads