Реклама / Ads
51| 5590 |05.01.2011 НОВИНИ

Борисов: Не коментирам информация менте

.
Бойко Борисов
Когато има информация, зад която стои източник с името си, съм готов да коментирам, освен ако не става въпрос за класифицирана информация. В случая обаче се въздържам от коментар, защото няма ясен източник на информацията за разговорите между финансовия министър Симеон Дянков, зам.-министъра на финансите Владислав Горанов и директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов.
 

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод скандалния аудиозапис, разпространен от в. „Галерия“ днес, който бил получен анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. -главния редактор Явор Дачков, цитиран от „Фокус“.

Той подчерта, че не мисли да хаби енергия по повод стенограмата от телефонни разговори на финансовия министър Симеон Дянков, заместник-министъра на финансите Владислав Горанов и директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов, както и да навлиза в подобни спорове за това кой как говори в личните си разговори.

На България и предстоят изключително важни месеци - предстои доклад на Европейската комисия, предстоят проверки на подготовката и готовността на страната за влизането и в Шенгенското пространство. Това са далеч по-важни и отговорни задачи, решаването на които засяга пряко всеки българин, отсече Борисов

Премиерът добави обаче, че трябва да се разбере дали записите на разговорите са „изтекли” от службите или от прокуратурата. Ако това е така, не говори добре за когото и да било – било за службите, било за прокуратурата. Още по-тревожно е, ако записите са правени със силите и възможностите на частни структури. Това вече не говори добре за държавата, категоричен бе Борисов.

В същото време експерти коментират, че ако разпространените стенограми от разговорите на Дянков, Танов и Горанов са  автентични, то те са предоставени на изданието от хора на Алексей Петров, който очевидно продължава да има спящи клетки в институциите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5794 |23.12.2010 Борисов: Първанов, отзови посланиците-агенти; ще работят в МВнР . 0| 4859 |23.12.2010 От ГДБОП заловиха ментета на маркови стоки за 800 хил. лв . 32| 5624 |22.12.2010 Борисов: Рейтингът ни е стабилен, въпреки изказванията на президента . 5| 5599 |22.12.2010 Полицаи менте грабят край Радомир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads