Реклама / Ads
15| 5317 |10.05.2013 НОВИНИ

Борисов: Конфликтът в Сирия застрашава стабилността в Европа

.
Източник: Булфото
"Ставащото в Сирия и отношенията им с Израел, може да повлияе на стабилността на Европа", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на младежите от ЕНП, който тече в София.
 

Думите му бяха в контекста на това, че за Европа и света предстоят нелеки времена, тъй като не се вижда кризата да отминава. Борисов изрично подчерта, че "България е надеждна граница на Европейския съюз и затова трябва да има силни и стабилни правителства".

"Готови сме и да бъдем в опозиция", веднага обаче уточни експремиерът. Той отбеляза, че правителството на ГЕРБ е имало и грешки, но в основни направления се справило добре. "Затова днес, 2 дни преди изборите социологическите агенции, включително тези, които са политически оцветени, дават преднина на ГЕРБ", напомни Борисов.

"Въпреки тежката криза, не дадохме друга партия да ни изпревари", отбеляза той. В отговор на въпроси на млади десни от Европа, лидерът на ГЕРБ обясни, че безработицата е голям проблем навсякъде. Работните места се създават от бизнеса, а държавата създава условия за това, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той обясни, че в предизборната си програма се предвижда министерство на електронното управление, за изграждането на което си струва да се вземе кредит. Бизнесът ще бъде изключително много облекчен, подчерта експремиерът.

Като друга ниша за увеличаване на заетостта Борисов посочи енергийната ефективност и по-точно санитарето на панелките и старите къщи. В този процес ще бъдат ангажирани много строителни фирми, а финансирането ще е главно с европари, напомни той. "Ще направим всичко възможно това да стане като национален спорт", каза Борисов. Той отбеляза, че България е една от малкото държави, която заради финансовата си дисциплина и въпреки кризата, е успяла да получи по-висока субсидия за следващия програмен период. "За съжаление в много държави все още се смята, че е лесно да харчиш, а после друг да плаща", каза Борисов и обясни, че нетно страната ни, след като се извадят вноските ни в обединена Европа, ще получи 25 млрд евро чисти по всички европрограми.

На форума ПП ГЕРБ беше приветствана от шефа на ЕНП Вилфрид Мартенс, който отбеляза успехите на правителството и важните стъпки, които е направило за модернизация на икономиката. Той похвали и енергичната българска делегация на десните в Европарламента и обясни, че абсолютно не отговаря на истината твърдението на опонентите на ГЕРБ, че гласът на България не се чува в Европа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 6658 |10.05.2013 Борисов: Готов съм да бъда и в опозиция . 15| 4790 |10.05.2013 Борисов: Зад СРС-тата стоят икономически интереси . 33| 5344 |09.05.2013 Бойко Борисов: ДПС щели да ни изметат?! Така ли се метат толкова българи . 89| 6023 |07.05.2013 Б. Борисов: Прекрасно, Станишев излага България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads