Реклама / Ads
87| 7870 |15.11.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Костов на моменти заприличва на Първанов

.
Бойко Борисов
Лицата, обсъждали ликвидирането ми, се издирват с червена бюлетина от Интерпол; наближат ли президентски избори, почва да ми се гади; въобще не сме повдигали Бургас-Арекснадруполис; от Южен поток ще печелим; диверсификацията на газа продължава
 

Защо не приемете, че лицата, за които се говори, че са обсъждали ликвидирането ми, се издирват с червена бюлетина от Интерпол
, обяви по БТВ премиерът Б. Борисов. Не ме е страх, отсече той и добави, че ако за това е отишъл в БТВ, вече може да си ходи, защото и без друго му било зле, защото е болен.

Това, което сме обещали на населението на Бургаския регион, е изпълнено - въобще не сме повдигнали въпроса по проект, който не е благоприятен за населението, осведоми Борисов.

За АЕЦ "Белене" - досега едни хора се бяха събрали, но без никаква конкретика за строеж, за финансиране. Затова сега е толкова трудно да предоговаряме, обясни Борисов. Над 3 милиарда струват само реакторите, но колко ще струва всичко останало, никой не казваше. Учудвам се как Костов и други хора сега се упражняват на наш гръб по тази тема, каза премиерът.

За "Южен поток" даваме територия, на която и сега има тръби и без да сечеш гори, да правиш ОВОС, увеличаваш транзита на газа. Ако се напълнят тръбите максимално, ще има печалба. Засега първоначалното финансиране ще се прави от ГАЗПРОМ, за да не даваме пари в момента. Ние изградихме предприятието "Южен поток-България", което ще прави предпроектни проучвания и ще изясни подробностите. Между 400 и 500 млн евро ще ни струва инвестицията, но печалбите ще са над 2 млд евро. 3 пъти подчертах, че "Набуко" е с приоритет за България. Тази седмица в Турция ще се подпише споразумение за диверсификация на газ, прибави той и каза, че това ще стане и с правителствата на Румъния и Гърция.

Аз не искам да ми се дава политически знак с цената на газа, защото това значи обвързаност. Две държави имат такива преференции - Беларус и Украйна, но те са обвързани с Русия, докато това е въпрос, който се урежда с търговците, добави Борисов. Всички очакваха цената да се вдига, а от лятото насам цената пада с 5 до 7%. Големият пробив е отстраняването на посредниците и това намалява цената към крайния потребител, добави той.

Путин закъснял от съображения за сигурност,
Борисов знаел за това и имал програма за този интервал от време, разказа той, но подчерта, че няма медии у нас. Като го поканят, отивал и се обяснявал като ученик по всички теми. Защо не коментирате медията на посредника на ГАЗПРОМ, вестник Сега, попита Борисов, видимо раздразнен от въпроса има ли си медии. Във вашата телевизия няма нито един ден, в който да спирате да нападете правителството, посочи премиерът предаванията на Слави Трифонов, Светла Петрова и Мира Баджева. Бъдете критични, но направете опит и да сте обективни, призова той.

Интересното е на рейтингите, че се движат, коментира изследването на ГАЛЪП Борисов. За пръв път от една партия са първите трима, добави той и призна, че скандалите около имотите на Цветанов са се отразили на рейтинга му, но това било временно и щяло да се навакса. Имаме година до изборите, чака ни тежка зима. Като се зададат тези президентски избори, вече ми се гади; две години като бях кмет, се обяснявах, че няма да се кандидатирам, има други проблеми като тези на онкоболните, на ин витро и др.

В желанието си сините да се направят на интересни, ме разсмиват. За Тодор Живков казах, че 20 години след падането му, продължаваме да приватизираме построеното по време на управлението му, поясни премиерът. Това е единственото, което съм казал, отчитайки доброто, но не го реабилитирам политически, добави той. В момента искаме да постигнем ръста на 1989 г.

Сега има обратен процес на връщане на изтекли мозъци от Запад насам
, каза Борисов. От БАН протестират, но колко имоти имат и каква печалба са си планирали, попита той и каза, че не може да им се дадат по време на криза още 25 милиона. Еми, да се самозакрият, добави той. В момента се готвел закон за БАН, институтите, работещи за държавата, щели да си отидат към държавата, а другите ще минат към университетите. Тази седмица министър С. Игнатов щял да го обяви, додаде премиерът.

Защо не приемете, че създаването на усещане, че медиите му ме подкрепят, също е играта на Доган
. Такива са активните мероприятия, каза премиерът. Защо при обявената среща между Ердоган и Доган, след срещата си с мен, Ердоган отказа следващата. Какво ли е чул Ердоган от мен, трябва сами да си отговорите, препоръча Борисов и съобщи, че Доган не е важен за ГЕРБ. Българските мюсюлмани харесват най-много ГЕРБ и мен, усилията ни са насочени не към върхушката на ДПС, а към тях, поясни Борисов, според когото поне от 3-4-5 години не се бил виждал с Доган.

Първанов и Доган с ДПС са едно и също нещо
и в момента с активните си мероприятия искат да ни навредят, констатира премиерът. Господин Костов на моменти го обзема амнезия, точно като Първанов. Какво ще възражда Първанов с АБВ, попита той и направи персонални сравнения, които сочели, че фигурите от ГЕРБ са по-стойностни. Видно е, че АБВ е политически проект.

Знам много упреци по адрес на бившия главен прокурор Никола Филчев, но много от операциите, които направихме, без него нямаше да станат; не мога да си изкривя душата, коментира Борисов, койтоо каза, че никога не е спирал операции на МВР. Знаем хората, които би трябвало да бъдат обвинени за убийството на прокурора Колев, каза Борисов и увери, че помни всеки детайл по разследването, но няма да се произнася в качеството си на премиер.

Нашите отбори са малка брънка в черното тото по света, обобщи накрая Борисов и поясни, че и да има сигнал, тези неща се правели така, че да не личи. Трябвало да се работи с агенти под прикритие, с хора, обезпечени с инсталации, за да запишат даване на такова указание, което било трудно.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 4592 |12.11.2010 Б. Борисов: Не искам импийчмънт на президента, за какво да му вдигам акциите . 30| 6037 |11.11.2010 Борисов: Ние отдавна сме били в АБВ . 13| 4744 |11.11.2010 Б. Борисов: Следващият президент няма да съм аз . 53| 7850 |08.11.2010 Дават 400 хил. евро за главата на премиера; Борисов: Малко са!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads