Реклама / Ads
18| 5843 |29.09.2008 НОВИНИ

Б. Борисов: С македонците говорим без преводач

.
Комунистите ограбиха държавата и сега техните деца управляват, дословно казва кметът в интервю за македонския вестник "Дневник" и определя тройната коалиция като крадливо племе.
 

 

Много е важно Македония и Гърция да намерят общ език и решение на спора за името. Докато този въпрос е открит, Македония няма да върви напред, обявява столичният кмет Бойко Борисов в интервю за македонския вестник "Дневник".

Борисов прави уговорката, че не е негова работа да дава рецепти, но казва, че, ако Македония намери решение на въпроса, ще се развива много бързо, още повече, че е по-малка от България. Ако има добра международна подкрепа от САЩ, Европа,  бързо и сигурно ще се излезе от тази ситуация, обещава на македонците Борисов. Що се отнася до двустранните отношения между България и Македония, Борисов призовава за по-интензивни икономически връзки, а по повод езиковия спор казва, че по отношение на езиците днес с България се работело по-лесно. Според Борисов България признава македонският език, въпреки че разговоряме без преводач. Но, ако се наложи спор за това кое е по-старо- кокошката или яйцето, това може да се сбием и да не се разберем. Борисов препоръча да се учим от Европейския съюз и от големите европейски държави, защото когато стигнат до спор, те му намерат решение. Тук по влизането в спор и в конфликт царе, квалифицира Борисов. Той напомни, че България е дала всичко, което може да се даде на Македония.

Бойко Борисов обявява пред вестника, че комунистите няма да дойдат отново на власт в България. Това била причината за създаването на ГЕРБ, а българският народ приел тази партия и тя станала първа политическа партия. Комунистите ограбиха държавата и сега техните деца управляват, дословно казва кметът и определя тройната коалиция като крадливо племе, което краде от европейските фондове, от бюджетния излишък и ни правят за смях пред Европа, казва Борисов за Дневник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4656 |11.09.2008 Б. Борисов: Цялата държава ще затъне в боклук . 15| 9469 |07.09.2008 Бойко Борисов: Шансът на управляващите е, че ГЕРБ не е в парламента . 18| 5804 |01.09.2008 Б. Борисов: Няма предизборни коалиции, но ще действаме и с Атака . 11| 4866 |24.08.2008 Б. Борисов: Искам предсрочни избори; С. Станишев: Ако не са предсрочни, няма да ги спечели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads