Реклама / Ads
95| 6828 |15.05.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: Между БСП и ДПС ще изберем ДПС!

.
Бойко Борисов
Няма откъде да се вдигнат шоково доходите, защото това ще срине финансовата система на страната. През следващите години хората ще видят резултатите от работата на един много силен екип. България към днешна дата е изпълнила всички изисквания, предявени от Евпора, за приемане в Шенген.
 

Магистралата Люлин е първата узаконена магистрала, това става в 21 век, каза премиерът Б. Борисов в предаването На 4 очи по Нова тв. От Европа не вярваха, че сме я построили за година и половина, затова дойдоха на място. Дунав мост 2 ще бъде готов догодина, обяви Борисов.

Проектът „Люлин” беше започнат, ние го заварихме провален и със загубено европейско финансиране. Лъжата на т.нар. социалисти беше голяма. Цената е по-висока с 80 милиона, ние ще дадем 40 милиона от бюджета и за Дунав мост 2. При предишните правителства договорите са сключвани с фирми, представили ниски оферти, а ние трябва сега да ги довършваме и да доплащаме.

Пътищата в селските райони около магистралата ще бъдат ремонтирани. Протестиращите са спирани от полицията, защото те имат разрешение за протест в центъра на София, а от СИЛА идваха пет пъти да се срещат с мен и аз не съм им отказвал среща, обясни премиерът.

Премиерът прогнозира, че през следващите години хората ще видят резултатите от работата на един много силен екип. Днес са прелетели с хеликоптер над северозападна България с Дирк Анер и той е видял какво предстои да се прави. С него са говорили и за безопасността по българските пътища.

Днес възложих да се спре движението на тировете през празничните дни из страната, а пред Владая вече изобщо няма да преминават. През 2014 година ще проектираме и магистрала Тракия. Ако изпълним само това, през следващите 20-30 години ще се говори само добро за мен и за ГЕРБ, прогнозира премиерът.

Надявам се с помощта на партиите, с които сме разговаряли, без социалистите, да приемем Пакта за финансова стабилност. Хората усещат инфлацията, но трябва да им се казва и пътят за лечение. Догодина София ще има метро с хиляди подземни паркинги, а това ще намали въглеродните емисии, каза Борисов.

Според него след 3-4 години ще излезем от кризата. Нямало откъде да се вдигнат шоково доходите, защото това щяло да срине финансовата система на страната. Ако българите имат здрав разум това е пътят – инфраструктура и финансиране на образование, здравеопазване. Поръчал съм на Дянков да се проверят финансите и ако има пари ще се компенсират най-нуждаещите, обясни премиерът.

Заводът за боклука е европейски проект, той минава през много комисии. Реално този завод до 4 седмици започва строежа и до година и половина заводът ще бъде завършен, каза Борисов.

Коментирайки социологическите агенции премиерът поясни, че не вярва на тези проучвания. Моята роля в момента е като на доктор хирург – 20 години не сте спазвали режим, сега е време да се вземат радикални мерки. Най-големите приходи дойдоха от електроенергията, от земеделието. За първи път сега държавните фирми излизат на печалба.

Европол обяви, че Варна е вратата за кокаин каза Европол. В доклада обаче има и много положителни неща за нашата работа. Утре ще има брифинг и ще бъде обяснено от Европол как те работят с българската страна, поясни Борисов.

По думите му в пъти са се увеличили исканията за СРС-тата. Невинаги целта е самото подслушване, понякога е важно позиционирането на телефоните, които се ползват от подслушваните.

България към днешна дата е изпълнила всички изисквания, предявени от Евпора, за приемане в Шенген, обяви Борисов и каза, че темата за България е приключила. В същото време настана напрежение с големите държави след кризата в Близкия изток и се поставя въпроса за сигурността на европейските граници.

Нито едно дело не върви към решаване, значи нещо скърца по цялата система, попита водещата. Не ми се иска да говоря по действащи дела, това ще направи главният прокурор. Аз не мога да стана съдия, да ги съдя. Обещавам, че ще има решени дела, защото считам, че съдията, прокурора, следователя имат същите морални задължения, разпалено поясни Борисов. Даването на условна присъда също е присъда, значи са приели доказателствата, а са можели и да го осъдят ефективно.

Демокрацията е хубаво нещо, но на никого не съм обещал, че ще е лесно. Когато дойдохме на власт предишното правителство казваше, че не сме в криза. Ние не знаехме в какво трудно положение е държавата тогава. Постигнахме много за две години – усвояваме европейски пари, даваме рекордно много пари в здравеопазването. Рекоструираме болниците, оптимизираме ги, каза премиерът.

С нищо не сме причинили разочарование у хората, обясни Борисов и отново посочи, че финансовата стабилност е най-важното нещо и че за нея си заслужава да се загубят избори.

Шефката на НОИ не управлява добре парите, тя е в пенсионна възраст и ще бъде сменена, категорично заяви министър-председателят.

В тайна коалиция с ДПС ни подозират тези, които са в действителна коалиция с тях. Ако трябва да се избира между представител на БСП и ДПС ще изберем ДПС. Господин Костов подкрепяше ДПС. Считам, че в рамките на управлението Атака ще ни подкрепя, прогнозира Борисов. Имаме различия в много неща, но общото е, че не искаме БСП и ДПС на власт.

Премиерът обяви, че ще обяви кандидат-президента в началото на септември. Аз не се крия, каза той и обясни, че 5 години е бил главен секретар и е напуснал, защото е дошъл Румен Петков като министър. Ще дойдат други времена и историците ще отчетат, че спасих БСП от закриване. Ако не бях станал премиер, те трябваше да направят правителство и щяха да им искат сметка.

Коментирайки разговорите си с Путин премиерът посочи, че той никога не го е заплашвал. Разговаряли са за цената на руския газ. Консултантите ще кажат каква ще бъде цената, но искам да направим сигурна и евтина централа в Белене, завърши той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6001 |11.05.2011 Борисов: Не искаме категорично подкрепата на Доган . 57| 5217 |08.05.2011 Б. Борисов: Президентският избор е битка на лидери . 12| 6287 |04.05.2011 Борисов: Участваме в "Евро+", влизаме в Еврозоната . 30| 5770 |29.04.2011 Борисов: Ще уволнявам полицаи, жертва няма да стана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads