Реклама / Ads
44| 6534 |13.09.2015 НОВИНИ

Борисов: Москва да не експериментира с приятелските ни чувства

.
Бойко Борисов
Готови сме във всеки един момент да отидем на избори, но няма да съм аз човекът, който ще ги предизвика. Това каза премиерът и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ в Спортна зала "Арена Армеец", предаде Фокус.
 
Моля да водите толерантна капания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Оттук насетне предстои приемане на бюджет - между двата избора. Доста реформи, които трябва да завърша. Всички, които водим тази битка трябва да знаем, че парламентът в София трябва да успее да си приеме законите, бюджета и да продължи напред", заяви Борисов.

Той пожела успех и на колегите си от РБ. "Резултатът е важен за стабилитета. Половината от вас да станат кметове, аз не знам как ще се оправя с вас. Затова сте ми важни и подходете сериозно. Готови сме във всеки момент да отидем на избори, но няма да съм човекът, който да ги предизвика. Който иска, нека си носи после цялата отговорност за това, което ще се случи с държавата. Желая успех, толерантна кампания и победата ще бъде за нас", каза още Бойко Борисов.

ДПС е особена партия. Ако ние имаме противник, който да може да не излезе на организация, ред, концентрация, това са те. В тях етническият модел съществува. Те бягат от него, не го показват, но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства, каза още Борисов.

Отправям апел към Москва да не експериментират с нашите приятелски чувства, каза също Борисов. Наскоро една нощ той имал върховно изпитание, тъй като от него се чакала заповед дали да бъдат свалени руските самолети, искащи въздушен коридор над България за Сирия. Дилемата беше дали да изпълним това, което имаме като поет ангажимент, с ясното съзнание, че на другия ден трябва да събираме останки от хора и самолети по Черно море, каза Борисов. Разпоредих, ако се наложи, да ги пропуснем с ясното съзнание, че не изпълняваме своя ангажимент, но ми се видя по-лесно да се разбера с натовските партньори, отколкото да изкарват с ковчези пилоти.

За бежанците Борисов каза, че те бягат от ятагана, както ние сме бягали преди няколко века.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4352 |10.09.2015 Борисов: Законът "Москов" стабилизира кабинета . 15| 4402 |10.09.2015 Андреев: Москва ни провокира, никой не вярва, че праща хуманитарна помощ . 9| 4389 |09.09.2015 Борисов: С горивата бъркаме в раната на някои хора . 29| 7682 |09.09.2015 Огнян Минчев: Москва се държи квазиимперски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads