Реклама / Ads
0| 4744 |24.03.2016 НОВИНИ

Борисов нахока американците и главсека на МВР

.
Бойко Борисов
Аз не мога да коментирам американските дипломати, но мога да кажа, че в случая такава глупост не им прави чест." Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти съобщението на Държавния департамент на САЩ за терористична заплаха в София около х-л Плиска, инфорамцията, за която беше опровергана от правителствената информационна служба и от МВР.
 
„Става въпрос за любовна история и то мъжка, медиите създадохте напрежението, ако бяхте почакали щяхме да ви съобщим. Хората от любов се взривяват някой път“, кaза Борисов за случая. Той благодари на гражданите за изключителната бдителност и увери, че всеки един подаден сигнал се проверява.

„Докато дойдете да ми доложите и да кажете, и то вече терористичен акт ще напишат“, така пък Борисов нахока главния секретар на МВР Георги Костов малко след откриването и огледа на новото Спешно отделение на болница „Св. Анна“, където присъства и здравният министър Петър Москов.

"Моето лично убеждение е, че става въпрос за определено чиновническо преекспониране на темата, което е формирало заблуждението в някой високопоставен представител на въпросната мисия", обясни пък Костов съобщението за заплаха публикувано от американските дипломати. Той допълни, че МВР и службите са в нужното ниво на готовност за всякакви ситуации.

Здравният министър Москов коментира, че с одобрените 85 млн. евро по програмата, която вече е одобрена на всички нива, започват проектните работи по ремонти на спешни отделения и центровете за спешна помощ. „Всяко едно спешно приемно отделение в България в рамките на следващите 2 години ще изглежда като това в болница „Св. Анна““, заяви Петър Москов.

Министърът на здравеопазването каза още, че не може да коментира „никакви лекарски протести“ и допълни, че „в разчетите на НЗОК за доболнична помош има 36 млн. лв. повече, отколкото миналата година. „За 2 последователни години увеличихме с над 56 млн. лв. финансирането на доболничната помощ, с което и финансирането на личните лекари това е близо 15% увеличение на процента финансиране на доболничната помощ“, заяви Москов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5664 |24.03.2016 Борисов: Недопустим е начинът, по който американците изнесоха българска информация . 0| 4498 |24.03.2016 Американците за София: Не коментираме ТЕКУЩИ разследвания . 0| 4018 |23.03.2016 БСП: Борисов да каже за какво е разговарял с турския премиер . 0| 4449 |22.03.2016 Борисов: Не е честно към Европа, но е провал на много държави!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads