Реклама / Ads
93| 6817 |18.07.2014 НОВИНИ

Борисов: Най-добре би било една широка коалиция!

.
Бойко Борисов
Напрежението между Изтока и Запада, докато се установи истината в Украйна, ще е огромно, ще има проблеми в следващите месеци, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по БНТ.
 

Доживяхме време, в което мандатоносителят БСП, заедно с ДПС и Атака да доведат държавата до колапс, каза той. Ние сме опозиция, ако имахме мнозинство, щяхме да сме управляващи, но за 1 година се нанесоха такива щети на държавата, че и техният премиер Орешарски го признава. такива дефицити и беди направиха във всяка сфера, обобщи той.

От нас не зависеше нищо и от това дойде целият проблем. Хората го наредиха другояче, а такива, които са втори и трети, се изявяват като управляващи. Не искам и да ме харесват; не правим безпринципни коалиции; ако сгрешим, излизам, извинявам се; нормално е, излизаш, признаваш, вървиш напред, добави той.

Това са толкова слаби професионалисти и се влияят какво им се казва. За една година Орешарски се държа непрофесионално, че сега съм сигурен, че и той се срамува, поддавайки се на натиска. Ние имахме цял пакет, който искахме да се разгледа заедно. целият проблем в банковата система се дължи на управата на БНБ, каза той. Има си процедури по закон, това трябваше да се направи преди 20-30 дни, да се внесе закон, който да осигури спокойствие в банковата система.

Планът на ГЕРБ, ако народът ни даде първо място, е в писмото до 3-те институции - да влезат данъчните, да проверат всички компании и физически лица, ако има нередно, ще се повдигнат обвинения и ако има запор върху имуществото никой няма да продаде нищо. Но хората с чисти пари, ще си ги получат. Орешарски и Искров вече излъгаха; целта им е била да ни накарт да подкрепим закон. След 2-3 месеца, когато квесторите преценят дали банката ще почне пак да работи, или е куха, проблемът ще се реши. Перфектна схема и се надявам на главния прокурор.

При мен разцъфтя всичко - метро, магистрали, банки, имаше бизнес, милиарди от Европа, каза той. Сега в тази банка има едва 5% държавни и общински пари. А знаете ли, че в момента има милиарди в други частни банки, но за това не трябва да се говори, посочи той.

4 години в най-тежката криза, когато се сринаха цели държави, България беше най-стабилната финансово-икономическа държава в Европа. Държавата беше за пример, Румъния и Гърция бяха далеч зад България, а сега я сринаха, констатира той.

Харчехме толкова колкото изкарвахме, а социалистите, за да се изкарат добри, харчат повече, отколкото изкарват, каза той.

Трябва честно да се актуализира бюджета; само Местан се държи адекватно; милиарди е дългът. Много пъти казах, че цената на тока трябва да се вдигне; загубите в НЕК са огромни. Много съм тревожен. Ако ГЕРБ е на власт, трябва да се вдигне таванът на дълга, бюжетният дефицит и икономии. Но трябва да има управление на спасението. Ако оставим всички озъбени срещу нас, ако разделим народа на две и не работим денонощно, не се направят реформи в здравеопазване, социално осигуряване, електронно правителство, чудо в митниците, няма как, изреди Борисов.

Един месец що не питате къде е Сидеров, съобщи той. Защо не ходят пред тях да викат, както ТВ 7 и Алфа месеци наред висяха пред дома ми да скандират. Ако имах нещо общо с тях, нямаше да ми викат, възмути се Борисов.

Аз съм диалогичен човек; Данчо Цонев каза, че ще ми се извини и помоли да си пусна експертите; и аз ги пуснах. Единствената партия, невлизала в коалиции, е ГЕРБ и около избори почвам да вдигам температура, защото всеки журналист почва да ме пита с кого ще правя коалиции, каза той. Направи ли някой нещо добро, не отричам. ДПС действат най-планомерно, но това не означава, че има разговори в тази посока, категоричен беше той.

Трябва ми болшинството, 121, за да може ГЕРБ да направи кабинет. Златна година за ГЕРБ, ужасна за държавата. Очистихме партията, подредихме ИК, изреди той.

Народът казва кой какъв да е. С ДПС няма да направя коалиция; от БСП не знам с кой, те са като катун, карат се, обиждат се, не си говорят в НС. Най-добре би било една широка коалиция, опитвам се да дам тон. За пръв път изборите не ме интересуват като резултат; много е тежко положението, констатира Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5246 |18.07.2014 Борисов: Бих сложил Орешарски за финансов министър . 62| 5288 |18.07.2014 Борисов: Вееха Орешарски като знаме, сега не го искат . 42| 4894 |18.07.2014 А.Найденов: Най-добре е Мая да оглави БСП . 55| 4963 |17.07.2014 Борисов: Извиняваме се, че моите цопнаха и гласуваха поправките в НК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads