Реклама / Ads
24| 7547 |12.03.2010 НОВИНИ

Борисов настъпвал мотиката за втори път

.
Костов пуснал Бойко в улея на бобслея и го гледал как се проваля, а Дянков бил търкалящо се буре с барут.
 

Основната тема в държавата е икономиката, а не това, което си мислят в парламента. Хората в провинцията не се интересуват от импийчмънт, а от това, че няма работа, че градовете са замрели, а хората - омърлушени, констатира по БНТ журналистката В. Велева. Хората на 200 м от центъра на София водят съвсем друг живот, докато политиците се занимават с пъпа си. Държавата е в дупки - реални и икономическа, а институциите се занимават с война помежду си, вместо да създават мостове и консенсус, заяви Велева. Точно финансовият министър е отворил фронтове във всички посоки - със синдикати, с партии, със своята, с учени, продължи тя.

От няколко дни има консолидация на българските медии около истинските проблеми, което е изненадващо за нашата гилдия, отбеляза В. Дърева, която напомни, че в тази ситуация дори за октопода не се говори. Президентът не можеше да не реагира. Много е удобна тезата, че това е скандал на Женския пазар, но всъщност ставало дума за стратегия от страна на ГЕРБ, за напълно съзнателна атака към единствения политик в тази държава, който е реална опозиция, коректив на това управление. Когато към него се отправи обвинение, равно на клевета, той не може да не реагира. А и те така му вдигнаха топката, че сега се чудят какво им се е случило. Шоуто, скандалът, чалгата подмениха политиката, каза Дърева.

Единственият печеливш в случая е държавния глава, обединиха се в тезите си журналистките. Лидерът на ГЕРБ даде тон на своите да влязат във война; след което каза, че ще стои встрани и ще се занимава с дупки и икономика. Ако той е гласувал "за" импийчмънт, няма право да се разграничава от общото партийно решение.

Борисов за втори път настъпи мотиката, каза Дърева, припомняйки, че първият път бил случаят с Р. Желева. Ив. Костов е пуснал Борисов по улея на бобслея и го гледа как ще се провали, добави тя.

Симеон Дянков е буре с барут, то се търкаля и сега е спряло пред Президентството. Правителството просто трябва да се отърве от това буре, препоръча Велева, напомняйки, че сега никой не иска да сваля правителството.

Каквото се случи с Р. Желева, същото ще стане и с Дянков, той е незащитим, каза В. Дърева. На Борисов все по-често ще му се налага да се противопоставя на своята партия и на парламентарната си група. Правителството обаче не говори за кризата, а очаква тя от само себе си да се размие, обединиха се двете журналистки в констатациите си.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6122 |10.03.2010 Борисов: Строя магистрали, не се занимавам с импийчмънти . 49| 4566 |09.03.2010 Станишев: Борисов е отговорен за действията на Дянков . 34| 5195 |09.03.2010 С оставка в джоба Борисов размаха пръст на земеделците . 44| 7257 |08.03.2010 Бойко Борисов: Щом Първанов иска война, ще си я получи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads