Реклама / Ads
21| 5579 |09.02.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Няколко пъти чух "Congratulations!" в Лондон

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Година преди изборите две големи централи отказали да работят с България, ако у нас не се въведе ред в службите. Тогавашният премиер Станишев бил уведомен. Сега положението се променило.
 

Електромобили ще се произвеждат в Стара Загора и се надявам през следващото десетилетие те да се движат по пътищата на България и на Европа, обяви по НТВ премиерът Б. Борисов, който се оказа, че карал електрокар като бригадир. Инвестицията щели да направят англичаните у нас. Премиерът направи обобщение на визитата си във Великобритания.

От две централи и от техните посланици зная, че една година преди изборите те са не желали да работят с България, ако у нас не се въведе ред в службите. Сега се въведе ред в ДАНС, партньорите ни познават и вече такъв проблем няма. Тогава обаче е бил предупреден и премиерът Станишев за това нежелание за работа с нас. Става дума за двете най-големи централи за борба с наркотрафика в света. В България можем да направим много мощни центрове, които да работят срещу организираната престъпност на Балканите, каза премиерът.

Британският премиер Гордън Браун е атакуван от опозицията заради антикризисните си мерки, разказа Борисов. Заради нашия намален дефицит другите страни ни завиждат, добави той. Имаме пълна подкрепа в това отношение и не бива да страдаме затова, че нашите съседи Гърция и Румъния не са си изпълнили дефицита. И г-жа Меркел каза, че сме най-дисциплинарани, следователно трябва да получим покана за еврозоната. Първо на вас ще кажа, ако поканя отново Илиян Михов за вицепремиер, отговори Борисов на въпрос за замразената кандидатура на Михов и допълни, че на този етап това не се налага. Ако го бях назначил днес, той трябваше да ползва по 20 дни отпуск, за да си довършва лекциите, но и сега Михов, и Кристалина Георгиева са мои съветници, уточни той.

Няколко пъти чух "Congratulations!" в Лондон и за това, което сме правили в службите, и за дефицита от 3%, обяви още премиерът, който каза, че на официални срещи всеки говори на родния си език от уважение към страната си.

Не подкрепям президента за Закона за отбраната, но тази му част, която той оспорва, аз не съм чел, уточни Борисов. Няма споразумение с Първанов по този въпрос, а и говорим за правомощия по време на война. Докараме ли я дотам, едва ли с президента ще се бием кой да издава заповедите. Това е търсене на теле под вола и конфронтиране на институциите, изясни Борисов.

Гордън Браун и Великобритания подкрепят Турция, а ние можем да станем мотор на проекта "Набуко", каза още премиерът, който нямал време да си донесе подарък от Лондон.

Frognews.bg напомня, че българският премиер Бойко Борисов се срещна късно снощи с британския премиер Гордън Браун на Даунинг Стрийт 10 в качеството си на пръв български премиер, който прави двустранна визита на Острова, откакто България е страна-членка на ЕС. Една от темите е била за отпадане на ограниченията за работа на българи в Англия през 2011 година. Британският премиер се е съгласил да подкрепи пред ЕС искането на България и Турция за по-скорошно осъществяване на проекта "Набуко". Възстановено е било и доверието в българските спецслужби.

Двамата премиери са се разговорили и за футбол, поради факта, че България и Англия са в една група за европейско първенство. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7630 |04.02.2010 Б. Борисов: Кажат ли ми "Congratulations, Borisov!", всичко е ясно . 12| 5621 |01.02.2010 Б. Борисов: Продължете съдебната реформа . 24| 5909 |30.01.2010 Борисов: Парамов ме съветва от месеци . 3| 5281 |28.01.2010 Борисов: Страх ме е от инжекции и рязане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads