Реклама / Ads
59| 5973 |12.09.2020 НОВИНИ

Борисов: Няма протестиращи, които да не съм изслушал и да не им е решен проблемът

.
Бойко Борисов и Цвета Караянчева
”Уважавам протестите на хората. Няма до сега случаи на протестиращи, които да са искали нещо от правителството, в които те да не са били посрещнати, да не са били изслушани и да не им е бил решен проблема, но без тези провокатори, които се явиха в един момент, хвърляха бомби по полицаите, къртеха София и безспорно има платени от тях.”
 

Това заяви премиерът Бойко Борисво под съпровода на камбанен звън в отговор на въпроса кого е визирал, когато е нарекъл протестиращите "мафия".

 

Премиерът Бойко Борисов е в Кърджали. С него е и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Те присъства на освещаването на нови постройки на манастир ”Свети Йоан Предтеча”.

 

Премиерът коментира събитията в страната след като преди това обилно заля журналиститете с похвали за себе си и управляващте.

 

„Не трябва да се смесват едните с другите. Към едните изпитвам уважение, а към другите неприязън, който няма да спре.“, допълни той.

 

На въпрос коя е мафията, който му иска оставката, Борисов отговори – тя се вижда.

С удоволствие бих коментирал протестите, ако едната вечер говори потенциалния им социален министър, после финансовия, да ги сравните с нас, а те искат ковчези и бесилки.

„В ада, на българския казан няма охрана.“, каза още премиерът.

 

Във връзка с полицейското насилие на 2 септември Борисов заяви: „Най-строги са наказанията към полицаи, които се превишили правата си, но вие видяхте с каква ярост бяха атакувани полицаите. Така че нито едното е правилно, нито другото. Надявам се имате възможност по видеобмена да видите какво става – как в Париж се справят полицаите,  как в Берлин се справят полицаите, как във Вашингтон се справяте полицаите. Разбирам, че искате да ни вкарате в полцейско насилие, но този път бяха насилени полицаите.“

 

Организатор на събитието днес в Кърджали е Пловдивската митрополия. Новата постройка беше осветена от Негово Високопреосвещенство митрополит Николай.


.

 

С видео на живо в профила си във Фейсбук премиерът показа участието си в събитието.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 9565 |11.09.2020 Г. Харизанов: И да се увеличат критиките от чужбина, Борисов няма да подаде оставка . 25| 13889 |11.09.2020 Шефът на The Smarts Радослав Бимбалов до Борисов: Уволнен сте, защото не се явявате на работа! . 9| 4808 |11.09.2020 Андрей Чорбанов: Няма адекватна грипна ваксина за момента . 11| 4383 |11.09.2020 ВМРО искат да няма номера в бюлетината, кметове да се избират на места с над 200 човека

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads