Реклама / Ads
24| 6914 |17.05.2012 НОВИНИ

Борисов: Няма таен доклад за рокадите в НСО

.
Бойко Борисов
Доклад за някакви злоупотреби в НСО не е стигал до мен и това са някакви спекулации, за да се обясни оставката на ген.Димитров. Това обяви в телефонен разговор по Нова ТВ премиерът Бойко Борисов.
 

 
Той бе категоричен, че не е запознат и не се е запознавал с рокадите в НСО и помолил президента Плевнелиев и съветника му Цветелин Йовчев сами да решават проблемите си, а с него само да съгласуват.

 

Борисов уточни още, че новият временен шеф на службата ген. Коджейков се е преекспонира като негов гард, защото реално бил работил много повече с Петър Стоянов и Желю Желев.

 

Борисов разказа още, че с ексшефа на НСО последно се видял на парада на 6 май.

 

Били сме добри колеги, но не сме обсъждали с него оставката му, коментира още премиера.

 

Той разсея и съмненията, че рокадите в службите за сигурност били предприети заради чистка на хора на Георги Първанов.

 

Кирчо Киров го освободих заради доклад, който отиде в прокуратурата, а с ген.Миланов се разделихме, защото не бях доволен от работата му, обясни Борисов.

 

На въпрос дали приема като верни обвиненията на НСО Николай Марков, че през последните 10 години Първанов е превърнал гардовете в инструмент за шпионаж и за попълването на елитна ловна дружинка, премиерът отсече: Не мога да коментирам думите му, но дискретността е най-важното в охранителния бизнес. Моралът и етиката изискват да запазиш тайните на всички хора, за които се грижиш.

 

Премиерът не изключва и за него сега някой да събира тайни и да пише доклади, но не се притеснявал, защото водел живот, в който нямало скандали.

 

Премиерът не пропусна да коментира и темата за изчезването на братя Галеви.

 

Не трябва да съжаляваме, защото сега ако ги хванат, ще лежат по-тежки присъди и то в централния затвор. А иначе щяха да се разхождат по чехли в някакво общежитие от отворен тип близо до имението им. За изчезването им обаче най-малко е виновно МВР, заяви още Бойко Борисов.

 

Той не пропусна и темата за протестите на металурзите в ОЦК – Кърджали.

 

Тези дни пак ще отида до Кърджали, правителството не е спряло да търси нов инвеститор на завода. Но всеки, като чуе, че имат над 300 млн. дългове, бяга. Сега с министъра на икономиката обсъждаме вариант вместо да не работят и да гладуват, работниците да бъдат прехвърлени временно в КЦМ – Пловдив и в мините в “Горубсо-Мадан”. Този вариант е временен, докато се намери нов инвеститор, а аз вярвам, че такъв ще има.

 


Бойко Борисов засегна и въпроса с разцеплението на Синята коалиция и лидерския проблем в дясното.

 

Не мога да разбера защо случващото се между ДСБ и СДС е драма. Това са две големи партии, всеки от техните лидери има претенциите, че може да управлява страната. Да се стегнат и да работят",  отсече премиерът.


Борисов бе лаконичен за предстоящата лидерска битка на конгреса в БСП: Дали ще изберат Първанов или Станишев – все тая, иронично отбеляза лидерът на ГЕРБ.

 

За финал на разговора той обясни, че с нетърпение чака да влезе закона за спирането на тютюнопушенето на обществени места, защото само така по законен път щял да спре и той окончателно да пуши.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 101| 8012 |10.05.2012 Ив. Костов: Няма реформи, няма ефект! . 50| 10521 |10.05.2012 Проф. Вучков: Бойко няма замаха на Тодор Живков . 23| 10219 |10.05.2012 Галеви: Цветанов, гледай си работата. Няма да се предадем. Венсеремос! . 42| 20604 |09.05.2012 До днес няма и следа от Галеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads