Реклама / Ads
34| 5072 |20.05.2011 НОВИНИ

Борисов: Няма да търпим да ни извиват ръцете

.
Бойко Борисов
Ако нещо ми е по-скъпо от стабилността, то това е етническата толерантност на хората, спокойствието, мирът и те нямат цена. Мнозинството в парламента не е толкова важно, че да търпим извиването на ръце. Изказването вчера на Доган е обида и към българските мюсюлмани – според него – само от неговото решение зависи кого ще подкрепят.
 
Премиерът Бойко Борисов осъди остро днешните сблъсъци пред джамията в София и поведението на „Атака". Премиерът отговори и на заплахите на Волен Сидеров, че ГЕРБ „ще видят какво е опозиция", ако не бъдат освободени арестуваните техни привърженици и не се арестува човекът, който е ударил депутатката Деница Гаджева.

Ако нещо ми е по-скъпо от стабилността, то това е етническата толерантност на хората, спокойствието, мирът и те нямат цена. Не искам по никакъв начин да се спекулира и да се извиват ръцете ни, че мнозинството в парламента ни е толкова важно, че да можем да търпим и да преглъщаме подобни действия, заяви Борисов, цитиран от „Фокус".

Всеки иска да спечели президентските избори, но в никакъв случай това не бива да става нито на гърба на народа, нито на базата на религиозните убеждения на хората. Нито пък властта ми е толкова мила или скъпа, че да се направя, че не забелязвам подобни процеси, допълни премиерът.

Коментирайки изказването на Ахмет Доган премиерът каза, че са разбили мита, че без ДПС не може да се управлява стабилно и добре България. Надявам да разбием и мита, че и без подкрепата на Ахмед Доган може да бъде избран български президент. Защото това, което той казва в момента, е голям срам за всички досега избирани президенти в България. Той всъщност казва, че досега и Първанов, и предишните президенти, са избирани благодарение на това, че той ги е благословил, давайки гласовете на ДПС. Считам, че всички български граждани имат право да избират своята политическа партия и съответно – да си гласуват за нея, независимо от тяхната религия. Изказването вчера на Доган е обида и към българските мюсюлмани – според него – само от неговото решение зависи кого ще подкрепят.

Според него всички партии, които са заявили подкрепа към правителството, трябва да си изпълнят ангажимента. Защото аз можеше да бъда кмет, ГЕРБ можеше да бъде опозиционна партия и досега България да се е скапала, обясни Борисов.

За срамните сцени пред джамията министър-председателят каза, че винаги е подкрепял правото на всеки човек сам да определя своите религиозни възгледи и сам да определя къде да се моли - дали в църква, дали в джамия, дали в синагога, дали в католически храм или където и да било.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5930 |19.05.2011 Б. Борисов: Трябват ми работещи мотори, а не да ги търся по една седмица . 34| 4974 |18.05.2011 Б. Борисов: Да изнасяме висшисти като футболисти . 31| 5021 |17.05.2011 Борисов: Всички кметове са като наши . 28| 5431 |16.05.2011 Борисов: Луд умора няма, това е ролята на МВР в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads