Реклама / Ads
29| 5358 |08.02.2011 НОВИНИ

Борисов няма да търси отговорност от Цветанов за СРС-та

.
Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че няма да търси отговорност от вътрешния министър и от шефа на ДАНС за изтичане на информация от СРС-та.
 

Това стана ясно днес, след като вчера лидерът на ДСБ Иван Костов настоя до сряда, 9 февруари 2011-та г., премиерът да заяви каква отговорност ще потърси от вицепремиера Цветан Цветанов и шефа на ДАНС Цветлин Йовчев, които, според ДСБ, са отговорните лица за порочните практики с използването на СРС-та. “Аз им търся отговорност всеки ден”, каза днес Борисов, запитан дали до утре ще отговори на искането на лидера на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов да потърси отговорност на Цветанов и Йовчев.

Единственото, което ме притеснява, е, че огромни пари и човешки ресурси се харчат да се правят мероприятия, които не вършат абсолютно никаква работа на съда, заяви Борисов в отговор на въпрос какво го притеснява от доклада на подкомисията за контрол на СРС. Премиерът посочи, че една от двете служби с правомощия по СРС-тата, е допуснала грешка. Комисията трябва да докаже дали тези офицери, които са водили подобни разработки, са написали доклади и са докладвали на своите началници. Трябва да има наказани и сменени. Нека да си свършат проверката и тогава ще коментираме, каза Борисов.

Министър-председателят отново подчерта, че вицепремиерът Цветанов не е бил сътрудник на службите, както това официално оповести и председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов. Бойко Борисов днес откри новата сграда на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Вече тук всеки може да дойде и да си провери досието и журналисти, и обикновени хора, и управляващи, каза премиерът. За четири години успяхме, започвайки без нито един държавен служител и без нито един квадратен метър площ да направим много. В момента вече разполагаме с това изключително съоръжение, което от две стари казармени помещения стана един от най-модерните архиви, каза председателят на комисията Евтим Костадинов. На откриването присъства ръководството на МВР начело с Цветан Цветанов, депутати, между които заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов, Цвета Маркова, председател на ДКСИ, проф. Георги Бакалов, директор на Централния държавен архив и други.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 111| 6242 |08.02.2011 Б. Борисов: Навсякъде са си сложили хора от Държавна Сигурност . 174| 7408 |07.02.2011 Костов притисна Борисов за СРС-тата . 107| 5243 |04.02.2011 Първанов прати Борисов на прокурор . 21| 5097 |02.02.2011 Борисов: България е надеждна граница на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads