Реклама / Ads
31| 5378 |30.07.2014 НОВИНИ

Борисов: Е, ние ли да ви подкрепяме Орешарски?

.
Бойко Борисов
Като няма да си подкрепите премиера Пламен Орешарски, ние сме му искали оставката на четири вота на недоверие за една година, ние ли да го подкрепяме, попита в НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 

ДПС с техните експерти прекрасно знаят състоянието на бюджета. Те прекрасно знаят, че трябват пари за еврофондове, за общините, за буфери. Това го каза и техният финансов министър Чобанов, чест му прави, който е избран като депутат от БСП – Пловдив. Само в неделя аз видях как премиерът Орешарски се целува със Станишев на Конгреса на БСП. Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е предложил. Виждате ли колко странно се получава, констатира Борисов.

Г-н Местан се целува със Сергей Станишев, Орешарски се целува със Сергей Станишев, а сутринта Бойчев вика: „Коя е булката, кой е сватът и кой е младоженецът”? Що за нахалство в последните три дни на парламента да може да изговорите такива глупости и да се опитате на базата на нашата отговорна позиция да осигурим два и половина-три месеца спокойствие поне на служебното правителство, защото хората ще изберат която партия искат. В демокрацията този, който спечели изборите, тези, които спечелят изборите и направят коалиция или различните форми, които има в Конституцията, управляват. Не се управлява нито от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента. Ясно, точно и публично трябва да се знае”, подчерта Бойко Борисов.

Затова аз повече не мога да търпя и затова отидох при г-н Миков и най-колегиално и държавнически му казах: „Ще подкрепите ли поне вашия бюджет – на премиера Орешарски, на този, който се целуваше със Станишев в неделя? Ще ли го подкрепите или няма да го подкрепите?”. Той каза: „Няма да го подкрепим, защото моите са се втвърдили, редим листи и няма да го правим”, разказа Борисов.

Оттук-нататък БСП да бъде любезна да си носи цялата отговорност за следващите три месеца, ако това, което говорят, е лъжа и не е истина. Ако цифрите в бюджета са такива, каквито ние казваме, а не те; ако се създаде катаклизъм в държавата и няма буфери - това си е изцяло тяхна отговорност, защото КТБ се срина в това управление, не в предишното. Аз дадох 4 стъпки и в нито една не се влиза да се фалира банката, за да се опитвате да го пришивате към нас. Нито в една стъпка ние не сме подкрепили банкова ваканция, за да го пришивате на нас. Сиреч вашите опорни точки и наглост са в момента залогът за следващите три месеца на стабилност. Съберете си се с „Атака”, БСП и ДПС, така, както година и два месеца, актуализирайте си бюджет или не го актуализирайте, приемете си закони за отпадъци или каквото и да било, както година и два месеца. Ние ви пожелаваме приятна игра, каза още Борисов.

ГЕРБ никога не е влизала и няма да влиза в никакви задкулисни или подобни игрички. Правете ги и носете цялата си отговорност, Бойчев, защото вашият лидер от 10-15 дни не сме го чули, не сме го видели. Той е още шеф на коалицията, която е в коалиция с ДПС и „Атака”. Не сме го чули и видели. Не знам каква международна политика прави – с ЕНП не я прави със сигурност. Приятна игра, успех, когато се съберете в следващите заседания. Няма повече опорни точки, няма как да ви минат. Живи и здрави, заключи Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5374 |29.07.2014 Борисов: Ела, Чобанов, в нашата стая, да ти дам задачи! . 48| 5470 |26.07.2014 Борисов:Готов съм да подпиша с реформаторите предизборно споразумение . 57| 4754 |26.07.2014 Борисов: Срам,мандатоносителят да бяга от парламента! . 74| 5348 |25.07.2014 Борисов: Ако се налага ще спасявам държавата с ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads