Реклама / Ads
66| 5133 |12.03.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: Ние просто не сме маскари!

.
Бойко Борисов
В момента България е един относително стабилен остров на фона на всичко останало. Българските служби не могат да подадат невярна информация към партньорските. ГЕРБ няма да се меси в медиийния пазар.
 

Късметът ми е такъв, да съм на власт по времето, когато е най-тежката финансова и икономическа криза. Това заяви премиерът Бойко Борисов по радио К2.

Целият арабски свят се променя и това ще се отрази и върху цената на петрола, а и в Саудитска Арабия има много тежки демонстрации, а там минават най-големите тръби с най-голямо количество петрол, над 5 милиона барела. Там разклати ли се ситуацията, просто ще е фатално за света, за горивата, коментира той.

По думите на премиера в момента България е един относително стабилен остров на фона на всичко останало, което се случва в света. Борисов припомни, че в условията на криза България има все още най-ниските данъци в Европа, което толерира българския бизнес. В България всичко е недостатъчно. Доходите са недостатъчни. Ние сме най-бедните. Но това сме заварили. Единственият шанс на държавата да продължи напред и нещо добро, макар и малко да ни се случва в следващите години, е да продължи това спокойствие, смятатой.

Според него твърденията, че е мисионер, който трябвало да оправи страната идват от неговите противници, които не искат да отчетат труда му и 24-часовия ангажимент към хората и държавата вече 11-12 години. Отдават го на едва ли не това, че жените ме харесвали, че домакините ме харесвали... Имало някакво, какво беше... харизма. Мигар няма толкова по-красиви, по-харизматични мъже в държавата. Точно до мен опряха, коментира той.

Борисов смята, че хората са гласували за него защото виждат, че работи. Ето казахме, че ще съборим незаконните постройки. Но дали са на Ахмед Доган, дали са на свиленградските митничари, или на който и да било, багерите вървят, посочи като пример той.
Премиерът призова, ако някой е знаел или знае за негово сенчесто минало, да го каже. Моето минало изцяло е било прозрачно. От двайсет години хората знаят всеки ден какво съм правил. Защото когато се занимавах с охраната на Тодор Живков, всички ми наблюдаваха фирмата. Когато с Царя се занимавах, имах ангажимент, всички наблюдаваха това, което правя. Секретар, кмет, премиер, за какво сенчесто минало говорим? Това са просто платени коментари, заяви той.

Просто нямам никакво желание да се ангажирам с такива коментари. Да не говорим, че от 12 години няма специални служби в света, в които директорите им да не са дошли в България, или аз да съм бил там, да сме направили десетки операции по организираната престъпност в света, и това да не е отчетено в докладите на всичките тези служби. Нека да не се поддаваме на хулите и желанието да изкарат, че всички сме маскари. Просто ние не сме, настоя Бойко Борисов.

Според него съдебните дела трябва да приключват по-бързо. Той съобщи, че в сряда на заседанието на Министерски съвет ще бъде определена зала за специализирания съд. С главния прокурор и с парламентарната комисия ще се видим в понеделник. В НПК и в НК да премахнем част от тези престъпления, които би трябвало да ги гледа специализирания съд.
Моето правителство дойде, когато бяха раздадени и мобилните оператори, и ЕРП-тата, и нефтопреработвателните предприятия. И цялата преносна система, ако щете. В тези условия се мъчим... Да не говорим за ТЕЦ 1 „Марица -Изток", ТЕЦ 3, където са продадени с ангажимент за държавата да изкупува в пъти по-скъп ток, отколкото го дава АЕЦ „Козлодуй". И това е ставало в предишните правителства, отново заяви той.

Премиерът е категоричен, че българските служби не могат да подадат невярна информация към партньорските.

Не се меся в медиите. Нито от ГЕРБ имаме телевизия, нито вестник, нито радио, нито електронен сайт, така че в това отношение, ако има чиста партия, това е само ГЕРБ, заяви той. Според него всички останали - и партии, и бизнес организации, и тези, които имат корпоративни интереси, са си направили медии, чрез които се опитват и по някой път успяват да влияят на общественото мнение.

Не бих говорил за един или два клана. Голяма част от издателите имат свои икономически интереси. И ако видите в зависимост от икономическите им интереси какви атаки или подкрепа оказват, ще разберете какви икономически цели преследват. ГЕРБ няма да се меси в медиийния пазар. От сутрин до вечер има телевизии, вестниците, радиа, които не спират да хулят правителството. Много често се тиражират и откровени лъжи. Все още никой не се извинил на Менда Стоянова. Всички тиражираха нейни разговори, които тя никога не е провела. Такава една гигантска манипулация, на която се подведоха всички, коментира министър-председателят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6144 |12.03.2011 Б. Борисов: Членове на съвета в Бенгази измъчвали българските медици . 40| 6672 |05.03.2011 Б. Борисов: Докладът на Департамента на САЩ е с висока оценка за нас . 160| 27233 |25.02.2011 Борисов: Не построим ли „Белене”, токът скача 18 пъти; икономиката банкрутира . 56| 7670 |24.02.2011 Б. Борисов: Няма да ме вкарвате в жълтении и вестникарски клюки!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads