Реклама / Ads
79| 5945 |24.07.2013 НОВИНИ

Борисов: Нови избори веднага, Миков да хвърля оставка

.
Източник: Булфото
Алтернативата е нови избори веднага. Ако БСП излязат и кажат дата за предсрочни избори, убеден съм, че протестиращите ще се приберат вкъщи и ще имаме възможност да направим промени, в които ние ще участваме дейно.
 

Това каза Бойко Борисов пред Нова телевизия. „Актуализацията на бюджета е глупост. Станишев вчера съобщи лъжа - че имат да връщат 800 млн. мой кредит, тези хора лъжат.”

Не трябва да има и по-следващи избори, защото това вече ще е лудост. Готов съм да седна и да говоря с всеки, когато има разум, каза Борисов.

40 дни протести изнервят и полицаите, но и протестиращите. Надали при това положение председателят на Народното събрание има нужда да бъде в Белград. „Явно се беше почерпил добре и затова реши да съобщи на депутатите, че на другия ден не трябва да са на работа”, допълни още лидерът на ГЕРБ.

Малко по-късно ГЕРБ поиска оставката на председателя на 42-рото Народно събрание Михаил Миков в официална позиция, разпространена до медиите.

Абсолютно недопустимо е председателят на Народното събрание Михаил Миков да отменя чрез телефонен апел пленарно заседание на Народното събрание, се посочва в писмото на ПП ГЕРБ.

Редовни заседания могат да бъдат отменяни само с изрично решение на пленарната зала на парламента и Михаил Миков категорично не разполага с никакви законови правомощия да призовава депутатите да не идват за заседание. Заради очевидната некомпетентност на Михаил Миков и диктаторското му поведение, което потъпква демократичните устои, от ПП ГЕРБ настояваме председателят на Народното събрание да подаде оставка.

От ПП ГЕРБ заявяваме, че поведението на председателя на Народното събрание Михайл Миков е поредното доказателство за управленческата немощ на мнозинството на БСП, ДПС и "Атака". С действията си от вчерашния ден и апела на г-н Миков, тези хора за пореден път доказват, че парламентът не може да работи и кредитът на доверие към него е окончателно изчерпан.

Поради изчерпването на всички възможности за диалог в парламента, от ПП ГЕРБ настояваме за бързо свикване на Консултативния съвет по национална сигурност към президента, където да бъде проведен конструктивен диалог между политическите партии и да бъде определена дата за предсрочни парламентарни избори в рамките на 2013 година, се казва в позицията на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5590 |23.07.2013 Вземането на нови кредити не било страшно . 1| 4995 |22.07.2013 Нови данни водят към "Хизбула" при атентата в Бургас . 84| 5874 |22.07.2013 Борисов: ГЕРБ се връща в парламента! . 17| 5006 |22.07.2013 Борисов: Европа е солидарна с нас за "Хизбула"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads