Реклама / Ads
6| 4953 |20.07.2009 НОВИНИ

Б. Борисов обяви министрите на Отбраната и Правосъдието

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Говорителят на Главния прокурор Маргарита Попова ще е следващият министър на правосъдието. Отбраната поема бившият говорител на СДС Николай Младенов. "Не съм звънял нито на Абаджиев, нито на Семов от РЗС, за да ги каня за министри на правосъдието. Взел съм решение преди седмица и то е - Маргарита Попова. Идеята на РЗС за Велико Народно събрание - осъществима, но към края на мандата ни."
 


Това каза Бойко Борисов пред изцяло обновения екип на "Здравей, България" по Нова Тв. Бъдещият премиер опроверга вчерашната информация на Яне Янев, че ГЕРБ е канила негов човек с есемеси и обаждания за министър на правосъдието. Неговото име било ясно още преди седмица - Маргарита Попова. Тя беше говорител на настоящия главен прокур Борис Велчев. Той не пропусна да отбележи, че звеното за борба с измамите с европейски средства в Прокуратурата, което Маргарита Попова ръководи, е единственото, похвалено от Брюксел. Борисов не отрече, че е "флиртувал" с хора от друга партия - Евдокия Манева и Марин Райков, които са поканени да участват в изпълнителната власт, но като експерти, без министерски пълномощия.

"В ГЕРБ не се страхуваме от нови избори", добави Борисов. Повод за тази тема стана вчерашното изказване на Яне Янев, който хвърли ръкавицата и сподели, че не се плаши от предсрочен нов вот. Според лидера на ГЕРБ обаче, партията му ще получили с 300 хил. повече гласове, а останалите участници, които не го подкрепят, ще изгубят изборите.
Борисов прогнозира, че Румяна Желева ще се справи еднакво добре като еврокомисар и като външен министър. Той е решил лично за себе си кой пост е по-подходящ, но днес ще се водят разговори и с Брюксел по въпроса. "Ако Меглена Кунева помага по някакъв начин на правителството, ще й бъде предложено да го прави. Но ГЕРБ ще има свой еврокомисар", заключи Бойко Борисов. По-късно той оповести името на новия министър на отбраната Николай Младенов. Той е роден през 1972 г., завършва "Международни отношения" в УНСС. Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация "Отворено общество", София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002, заместник председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност. На 12 март 2002 е избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на партия Съюз на демократичните сили. По-късно е назначен за говорител на партията. От 22 февруари 2004 е на поста заместник-председател на СДС, който напуска с оставката си от 16 август 2005 г.(Из "Уикипедия").
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4956 |19.07.2009 Борисов опитал да краде депутат на РЗС? . 19| 5554 |19.07.2009 В. Сидеров: Подкрепяме безусловно кабинет на Бойко Борисов . 13| 6060 |18.07.2009 Б. Борисов: Всички министри ще са от ГЕРБ . 13| 4716 |17.07.2009 Борисов към десните: Недейте да се нервите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads