Реклама / Ads
4| 5138 |04.07.2017 НОВИНИ

Борисов: Образованието е приоритет на това правителство

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Всяко едно дете в България не само да посещава, а да може да чете, пише и да излиза образовано от училище. Безработицата в момента е 6%. Тя не може да падне повече. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на представяне на механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици.
 

„Образованието е основен приоритет на това правителство. Не си спомням друго правителство с конкретна цифра, която е около 330 млн. лв. на година да увеличава учителските заплати. Това не е и най-важното. Най-важното е, че в България трябва да имаме образовани хора. Виждате в Асеновград и Столипиново, или където и да било, образованието не е на необходимото ниво. Затова сигурно е правилно и необходимо и на полицаи, военни, санитари, доктори да се вдигнат заплатите. Всички искаме да се повишат.

Решихме като начало незабавно да говорим да говорим за преподавателите. За тези, които създават образовани хора. Всичките ни други програми за иновации, растеж в икономиката минават през нивото на преподавателите“, посочи Борисов, цитира БГНЕС.

 

Той бе категоричен, че всяко едно дете в България трябва не само да посещава, но и да излиза образовано, да чете и пише, и да е с познания от училище. Само това гарантира и просперитета на икономиката и държавата, смята премиерът.

 

„Безработицата в момента е 6%. Тя не може да падне повече. Не може да падне повече, защото тези, които, особено в някои от етносите не знаят да пишат и четат. По този начин не могат да си намерят каквато и да е работа. Искаме всички институции да бъдат въвлечени в това всяко дете да посещава училище и да излиза от там ограмотено. Това с всички ресурси, които имаме трябва да бъде направено. Молбата или заповедта ми е, че това е най-важното нещо, това е магистрала от знание. Само с човешкия потенциал, който имаме, може да достигнем до по-голяма производителност на труда. България ще започне да се мери с останалите, когато производителността стане такава каквато е в други държави, към които се стремим“, каза още Борисов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7154 |03.07.2017 Политолог за срещата Радев-Борисов: Театър с елементи на фарс . 3| 6888 |26.06.2017 Борисов: Полицаите има за какво да протестират . 0| 5891 |23.06.2017 Борисов ще представи приоритетите на българското председателство на ЕС . 8| 9140 |10.06.2017 Нинова към Борисов: На КСНС единствената Ви грижа е Вашето лично и на партията Ви оцеляване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads