Реклама / Ads
17| 4588 |26.02.2016 НОВИНИ

Борисов: Общата сума на спрените поръчки е 1,7 млрд. лв.

.
Бойко Борисов
Общата сума на спрените към момента обществени поръчки е 1,7 милиарда лева, съобщи в парламента премиерът Бойко Борисов, който участвна в днешния парламентарен контрол.
 
"За близо 3 милиарда лева е спряна контрабанда и тези пари са влезли в бюджета", каза още премиерът. На въпрос защо при такава огромна събрана сума, до момента няма арестуван, той отговори: "Защото просто навремето са минавала през границата. Не е имало това Бюро за борба с контрабандата. Сложили сме камери онлайн на всеки камион, на всеки кантар, всичко се наблюдава. И като се направи тази превенция парите си идват в бюджета".

"Никога не съм казвал, че Валентин Златев и Делян Пеевски са лоши. Поръчките бяха спрени, защото става думи за фирми, които вие свързвате с тях. Фактите са, че 3 млрд. лв. ще влязат в бюджета заради противодействието срещу контрабандата на акцизни стоки", заяви премиерът Бойко Борисов.

Относно слуховете за петролен картел у нас, Борисов заяви, че изпратил официално писмо до КЗК. „Изпратих официално писмо до КЗК за проверка на евентуален картел. Това не е намек, а официален документ. Сега парламентът ще ги назначи", допълни министър-председателят.

Бойко Борисов коментира отново и отправените към него заплахи за живота му. „Истински съжалявам, че така се получи. Макар, че тогава тези от вас, които бяха там в (хотел „Шератон", б.р.) им се молех много да не го пишат. Съжалявам, че така се получи. Ние нямаме вина за това. Като слушах и гледах ми беше криво и болно, защото на никого не пожелавам да му показват материали, в които се готви това или онова", каза премиерът.

Ще има средства тази година да се изгради оградата по цялата ни граница с Турция. Завчера 35 млн. лв. на Министерски съвет пратихме към границата", посочи премиерът в отговор на въпрос дали тази година ще има средства да се изгради оградата по цялата ни граница с Турция.

Премиерът коментира и ситуацията по гръцката граница. "Вече нямаме мерки, които можем да предприемаме във връзка със ситуацията на българо-гръцката граница. Това е безобразие, което няма обяснение. Всеки ден пращам писма в Брюксел, всеки ден говоря с тях и не знам какво да направя повече. Абсолютно безобразие", заяви премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5386 |24.02.2016 Борисов: Аз съм „за” втори лифт на Банско, но трябва консенсус . 70| 7418 |18.02.2016 Борисов: Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за Зимния дворец . 23| 4581 |18.02.2016 Мицотакис на Борисов: Не подкрепяме никакви блокади! . 4| 4339 |12.02.2016 Борисов: ЕК да вземе мерки във връзка с блокадата на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads