Реклама / Ads
16| 4923 |10.07.2020 НОВИНИ

Борисов обвини Радев в сценарий, който да изкара, че властта брани Доган

.
Националната служба за охрана е поискала вчера да се забрани достъпът по море в акваторията и района на парк ”Росенец”, в който се намира сградата, добила публичност като летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, това заяви на втория си брифинг за деня премиерът Бойко Борисов.
 

Той обвини президента Румен Радев в сценарий, който да изкара правителството, че брани Доган и да излезе и да каже: "Аз нали ви казах".

 

Пресконференцията на Борисов с Красимир Каракачанов и Младен Маринов е малко, след като стана ясно, че районът около сарая е забранен за плаване, заставане на котва, риболов и водолазни дейности. Ограничението е в сила от 21 часа на 9 юли (снощи) и до 21 часа на 15 септември.

 

Премиерът прочете писмо, в което се казва, че началникът на НСО е поискал охрана на имота в Росенец, за който се твърди, че е на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. От писмото става ясно, че е поискана охрана на сушата от юли до 15 септември.

 

"Писмото е подписано от началника на НСО, който е назначен от президента. Целта е това писмо да бъде разпространено да всички институции, включително МВР, "Морска администрация" и Военното министерство", обясни премиерът и подчерта, че по закон те са длъжни да съдействат.

 

"Според писмото излиза, че Министерството брани сараите на Доган. Добре ли са го измислили? В единия ден Радев пита за охраната на Пеевски и Доган, а на следващия ние получаваме това писмо с искането на началника на НСО. Като говорих за сценарии някои ми се усмихваха, ето го продължението на този сценарии", коментира Борисов.

 

Младенов пък попита какви са мотивите на НСО точно сега да поиска това ограничение и защо до 15 септември. Според него това е опит за въвличането на правителството в политически сценарии.


Според Борисов това е политически натиск и изрази съжаление, че НСО се използва за атаки.


Забраната идва ден преди планираната за събота акция "Масово ходене на плаж", организирана във "Фейсбук" на плажа "Росенец". Той е публична държавна собственост и по закон би трябвало достъпът до него да е свободен, но опитът от вторник на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов показа, че това не е така.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5135 |10.07.2020 Гешев: Не сме зависими от Борисов, Доган, Пеевски, Радев или някой друг . 10| 8781 |10.07.2020 Журналист: Борисов има много поздрави - мюсюлманите знаят кой е Доган . 62| 94338 |10.07.2020 Осман Октай пред Фрог: Призовавам турци и мюсюлмани да подкрепят протестите в София и „Росенец“, и да се отзоват на призива на Радев . 75| 15382 |10.07.2020 Моноспектакъл на Борисов: Пеевски го целят със снайпер, видях схемката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads