Реклама / Ads
23| 10282 |27.12.2012 НОВИНИ

Борисов оглави класация с политически бисери

.
Премиерът Бойко Борисов е номер 1 според агенция ДПА, оглавяващ класацията с най-ярките политически изказвания, с фразата: „Всички ние трябва да работим колкото германците.”
 

Той изрече това на 18 януари при обсъждане в Берлин на икономическата ситуация в Евросъюза.

След министър-председателят ни и други личности се прославиха с добро или зло, пише "Труд".

"Убеден съм, че той сериозно ще ориентира страната си към истинска демокрация", казва бившият германски канцлер Герхард Шрьодер за руския президент Владимир Путин.

"Ако Ахмадинеджад иска да прави бомба, той най-напред ще го обяви" – заяви  самият ирански президент Махмуд Ахмадинеджад.

"Бих го направил отново" - това пък казва норвежкият десен екстремист Брайвик пред съда в Осло през април.

"Спасете живота на майка ми, преди да е станало твърде късно", възклицава Евгения Тимошенко, дъщерята на арестуваната Юлия Тимошенко.  

"Според мен бракът е връзка между мъж и жена", казва конкурентът на Барак Обама в президентските избори Мит Ромни. Повод му даде пледоарията на американския държавен глава в защита на хомо-браковете.

"Обещавам да бъда президент, който служи на хората и работи за тях", увери след победата си на изборите в Египет Мохамед Морси.

"Докато съм жива..." - дотогава ще бъде против идеята за обединяване на дълга чрез така наречените еврооблигации, зарече се германската канцлерка Ангела Меркел в края на юни. “Европа ще се провали, ако еврото се провали", се чу по-рано от нея  в парламента.

"Идвам от самолета и бях в таксито, когато ми се обади канцлерката. А аз дори не бях се умил". Това заяви Йоахим Гаук, след като го номинираха на 20 февруари за президент на Германия.

"Един президент не бива да бяга от националните предизвикателства" – според сирийския президент Башар Асад.

"Ще изплатим дълговете си, обещавам", заяви пред в. "Билд" гръцкият министър-председател Андонис Самарас.

"Провокациите на Хамас от последните седмици ни принудиха да действаме твърдо и решително", каза израелският министър на отбраната Ехуд Барак на 14 ноември по повод офанзивата в ивицата Газа.

"След това решение с пълна сила можем да отбележим най-големия погром от Втората световна война насам" - сръбският президент Томислав Николич коментира решението на Международния трибунал в Хага да оправдае двама хърватски генерали.

"Няма да се съгласим с нищо по-малко от независима палестинска държава със столица Източен Ерусалим - на цялата територия, окупирана през 1967 година", обяви в речта си пред Общото събрание на ООН палестинският президент Махмуд Абас.

"Още съм жив", съобщи германският министър на околната среда Петер Алтмайер след срещата на върха по проблемите на климата, състояла се в Доха.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5987 |27.12.2012 Кунева упрекна Борисов за Македония . 20| 5226 |27.12.2012 Станишев надви Борисов по харчене на път . 96| 10390 |23.12.2012 Бойко Борисов: Жената до Станишев контролира медиите . 9| 6656 |22.12.2012 Сестрата на Борисов: Вярвайте в българските лекари!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads