Реклама / Ads
22| 6571 |29.10.2020 НОВИНИ

Борисов се оказал много лош пророк за втория пик на COVID-19 в Европа

.
Бойко Борисов
За мое съжаление отново съм много лош пророк, но съвестта ми е чиста, защото няколко Съвета поред настоявах да направим това, което в момента правим онлайн. Има много теми, които ме притесняват - говори се, че сме били едва ли не изненадани от това, което се случи. Отдавна настоявам за единен медицински протокол, единни бързи тестове и солидарност между държавите от ЕС.
 

Това заяви премиерът Борисов, който взе участие във видеоконференция на Европейския съвет. Лидерите в ЕС обсъдиха въпросите с COVID-19 и необходимостта от засилване на мерките в борбата с инфекцията.

 

"Купуваме котки в чували - ваксини, които са на стойност 300 милиона. За някои от тях са необходими фризери. Това значи да се купуват фризери, да се разнасят. Договорите не дават възможност да се препродават на трети страни. Имам много лош опит с министър Москов... Какво се случи след това? Още ни развеждат през съдилищата", допълни Борисов.

 

Премиерът заяви, че ще настоява да има решение, което да предпазва от държавните обвинители.

 

"Ясно трябва да се определи колко ще са ни ваксините, колко хора ще искат да бъдат ваксинирани. Ще настоявам министъра на здравеопазването да говори с държавния обвинител и да се прецени какви са ни възможностите", посочи Борисов.

 

"Тук вече към 10-11 ваксини, бързи тестовме - нямаме спецификации, гаранции... В един момент може да се окаже, че имаме 300 милиона ваксини, а имаме 300 хиляди желаещи. Това после трябва да се изхвърля или унищожава", обясни още Борисов.

 

"От направеният анализ считам, че да - мерки трябва да се взимат. Да се обърна към хората - трябва ли да става задължително? Трябва ли да се въвеждат тежки ограничения? Дайте да спрем да говорим има ли няма ли... Умират хора. Дайте да се пазим. По-малко празненства, струпване на хора, дистанция, дезинфекция... Убеден съм, че в зимните месеци това ще продължи. Колапсът на европейската икономика... Виждате и в САЩ. България още се държи добре - нашите меки мерки... увеличихме парите за 60/40, 80/20... Германия отпуска 10 милиарда евро на бизнеса си, но вижте там какви са данъците, какъв е БВП и сравнете с едва проходилата стабилност в България през последните 3 години. Категорично съм против пълното затваряне и ограничаване на хората. Важно е да разберем, че ако се пазим няма да има забрана. Ето Европа какво прави, да направим същото и ние, за да може бизнесът да работи. При добър ред няма нужда да се затварят фитнеси, фризьорски салони, ресторанти. Да, тези, които искат да се струпват, да скачат, да се целуват, да пеят в лицата си без маски трудно можем да го разрешим като проблем, затова тези неща ще бъдат затворени. Самите хора трябва да се самоконтролират, за да не се налага каквото и да било друго", коментира още Борисов по-късно през нощта след поредното си включване на живо във Facebook.

 

Той похвали българските медици и призова обществото да ги пази.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 4343 |29.10.2020 Борисов се хвали: Потреблението на незаконни цигари у нас намалява . 17| 7871 |29.10.2020 Румяна Ченалова: Престъпниците отиват в затвора, Борисов... . 9| 4850 |29.10.2020 Експерт: Ситуацията е почти катастрофална за много региони, медицинските кадри трябва да се реорганизират . 9| 11439 |29.10.2020 Главният секретар на президента: Дянков, Горанов, Ананиев какво ли мислят след дадената им оценка от Л. Борисов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads