Реклама / Ads
22| 4959 |19.07.2009 НОВИНИ

Борисов опитал да краде депутат на РЗС?

.
Източник: Вяра Йовева
Я. Янев: Бойко Борисов е звъннал тайно на човек от РЗС, за да му предложи пост в кабинета. Преди това му писал и есемес. Б. Борисов: Не съм ги чувал от 15-20 дни. Като се видим, ще се разберем.
 


Лидерът на РЗС Яне Янев каза, че утре не смята да ходи на среща с ГЕРБ, защото вече е казал каква е позицията на неговата партия - ще подкрепи ГЕРБ през първите 6 месеца. Янев остана категоричен в решението да не подписва меморандума, тъй като, по думите му, "не е европейски документ." На пресконференция днес консерваторът отново хвърли поредната бомба в общественото пространство и сподели, че Бойко Борисов се е обаждал на негов депутат, за да му предлага висок пост в Министерски съвет. Той не пожела да отговори за кого конкретно става дума. „Това е своеобразен царски подход. Не желаем да бъдем съпричастни с такъв вид политическа комуникация” - добави Янев. Поканата е била отправена персонално от Борисов чрез есемес и телефонно обаждане.

Лидерът на ГЕРБ малко по-късно опроверга информацията пред агенция "Фокус" с думите "С цялото ми уважение, но поне от 15 – 20 дни не съм ги чувал... Казва, че имало есемеси, но предполагам, че като се видим ще изясним какво са имали предвид. Такова нещо няма. Даже ние вече имаме определен министър на правосъдието. Как да предложа нещо, което вече съм го решил кой ще е и то – от няколко дни".

Янев уточни, че РЗС няма да участва в управлението на никакви нива и такъв документ щял да бъде внесен на днешния съвет на партията. Той добави, че е склонен да подпише споразумение за съвместни законодателни инициативи с думите "Не може да има нищо друго между две демократични партии освен споразумение”.

Яне Янев каза още, че не се страхува от предсрочни избори. „Не е здравословно да се израства с гигантски размери за кратко време. РЗС счита че този мандат на 41 НС трябва да бъде прекратен предсрочно, да се свика ВНС с цел приемане на нова конституция. Безсмислено е да се прави каквото и да е, ако не се стигне до конституционно мнозинство в парламента, което да вземе съдбоносни за нацията решения”., заключи Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5556 |19.07.2009 В. Сидеров: Подкрепяме безусловно кабинет на Бойко Борисов . 13| 6062 |18.07.2009 Б. Борисов: Всички министри ще са от ГЕРБ . 13| 4719 |17.07.2009 Борисов към десните: Недейте да се нервите! . 4| 4713 |16.07.2009 Борисов получи мандат за правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads