Реклама / Ads
14| 5263 |27.10.2019 НОВИНИ

Борисов отговори на Радев: Когато говориш за върховенството на закона - трябва да го спазваш

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който по-рано днес каза, че министър-председателят му е прехвърлил отговорността за назначаването на главен прокурор на страната. Борисов заяви, че щом Радев говориш за върховенството на закона - първо трябва да го спазва.
 

"Когато говориш за лидера на една партия, означава, че не си равно отдалечен. Той подведе избирателите в днешния ден, аз няма да го направя. В изборния ден, ако не ме питате - аз нямаше дори да коментирам. Няма да наруша върховеството на закона", заяви премиерът.

 

Той обясни, че от 24 члена на Висшия съдебен съвет 11 са от квотата на парламента, а от тях само 3-ма са от избрани от ГЕРБ, а останалите са избрани от БСП и ДПС, с гласовете на които две партии е избран Радев за президент.

 

"Ако главния прокуро беше избран от ГЕРБ, щяхме ли да му имаме доверие?", попита Борисов в отговор на въпроса, който определи като лицемерен, а именно - защо министърът на правосъдието не е направил номинация за главен прокурор.  По думите му законът ще бъде променен и ГЕРБ никога няма да номинира партиен кандидат. "Много пъти съм казвал, че съдиите да си номинират съдии, прокурорите - главен прокурор. Това си е предизборна агитация, внушение. Аз не искам да знам какво е в неговата глава", каза още той.

 

По думите му президентът е направил политическа агитация за БСП и ДПС в изборния ден и посъветва журналистите да не се занимават с глупости и такива изказвания.

 

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас в Банкя. Той пусна своята бюлетина в училище "Христо Смирненски".

След като даде своя вот, той заяви:  Гласувах за тези, които ще правят Околовръстното шосе от "Младост" до АМ"Тракия" ,"Южната дъга",  за "Западната тангента", за тези които решиха кризата с боклука, тези които направиха метрото; които направиха парковете, тези които направиха булевардите приветливи. За тези гласувах аз. Днес е много хубав празник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3793 |27.10.2019 Николай Радев: Пловдив да бъде град на здрави и образовани хора . 15| 6616 |27.10.2019 Президентът: Борисов иска да прехвърли отговорността за избора на Гешев на друг . 3| 3914 |24.10.2019 Радев: България има амбицията да разшири износа на качествени стоки за японския пазар . 2| 3923 |22.10.2019 Борисов: Брутният вътрешен продукт за 2019-а ще надмине 120 милиарда лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads