Реклама / Ads
28| 7274 |26.05.2010 НОВИНИ

Борисов отива при Слави, но само с Първанов

.
Бойко Борисов и Георги Първанов да участват заедно в едно от следващите издания на „Шоуто на Слави”, предложил премиерът. Не било вярно, че е отказал, както съобщиха тези дни някои медии.
 

Едно съвместно участие ще изправи един срещу друг реализиращия кризисния план начело на изпълнителната власт и силно критикуващия ги от „Дондуков” 2, което е справедливо. Освен това водещият Слави Трифонов и сценаристите му ще могат да изпробват рефлексите на гостите без да проявяват пристрастността, с която се отличават напоследък, заявиха пред Frognews.bg източници от Министерски съвет.

Преди десетина дни, по време на вечерното шоу, бе отправена директна покана до министър-председателя за гостуване. Текстописците на Слави обявиха, че много биха искали да си поговорят с Борисов „на живо”. След това му изпратили покана на „Дондуков” 1. В поканата се подчертава дебело, че Бойко Борисов може да избере подходящото за него време.

Нямаме никакъв отговор от екипа на премиера, нито са поставяни някакви условия за гостуването му в шоуто. Поканата ни важи до края на тази седмица, чакаме го, коментира лаконично Боряна Бонева, PR на "Шоуто на Слави".



Огромният интерес към отношенията между Бойко и Слави бе провокиран от нападките срещу премиера в шоуто. Почти няма вечер, в която да не бъде иронизирано някое негово решение или действие.

Борисов отвърна сдържано, но изпусна фразата, че би могъл да се справи със ситуацията ефективно, но все пак сме демокрация. Тази негова фраза обаче бе разчетена от сценаристите на Слави като заплаха за свободното слово, връщане към тоталитаризма и създаване на полицейска държава.

Предисторията на скандала между двамата е отпреди 6 месеца, когато, отговаряйки на поредните нападки в шоуто, Борисов обяви, че Слави е искал 50% влияние в партия ГЕРБ и правото да има последна дума за назначаването на някои министри.

По време на започналия ледников период Трифонов прояви учудваща благосклонност към президента Първанов. Покани го в шоуто и се държа ласкаво с него, като му спести всички неудобни въпроси. Запознати твърдят, че двигател на топлите отношения бил бизнесменът от Пловдив Георги Гергов, който е приятел и с Първанов, и с Трифонов, с които често ловувал.

Именно заради това сега Борисов е поставил условие, ако ще гостува в шоуто, да е заедно с Първанов.
Нека да поговорят за лов в и извън сезона, за някои оръжейни сделки, коствали милиарди на хазната, за олигархични кръгове, за политически проекти и влияния в бизнес среди, коментираха източниците от Министерски съвет.

В момента от шоуто водели разговори с президента как да се измъкнат от ситуацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4932 |25.05.2010 Б. Борисов: За да не тече, информацията трябва да е у малцина . 28| 5383 |24.05.2010 Борисов имал спешна нужда от ограмотяване . 14| 7297 |24.05.2010 ТВ Ватикана направи Борисов македонски премиер . 21| 8746 |22.05.2010 Съмнителна медийна групировка и банка бутат кабинета на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads