Реклама / Ads
21| 6140 |20.09.2013 НОВИНИ

Борисов отказал на Найденов, но пожелал успех на БАСТА

.
Бившият земеделски министър Мирослав Найденов
В неделя ще наемаме „статисти", за да можем да учредим партия БАСТА, е част от репертоара на нашите противници. В неделя дори ще трябва да връщаме хора от НДК, защото залата няма да побере всички желаещи. Опонентите ни ще се опитат да ни очернят по всякакъв начин.
 
Това каза бившият земеделски министър и един от бъдещите учредители на партия БАСТА Мирослав Найденов в студиото на „Лице в лице”.

Хора масово напускат ГЕРБ и се вливат в нашата структура. Добрият тон при учредяването на една нова партия е тя да покани на учредителното си събрание всички парламентарно представени сили, както и тези, които са преминали 1-процентовата бариера, добави той. Бившият земеделски министър призна, че изпратил и официална покана на Бойко Борисов, но е получил отказ. Лидерът на ГЕРБ си имал неотложен политически ангажимент, но пожелал успех на новата партия.

Естествено, че не сме канили Светльо Витков да се обединява с нас. Ако правехме шоу, може би щяхме да го поканим чрез неговия импресарио. В БАСТА няма да участват само отцепници от ГЕРБ. Ние сме единствената партия, в чийто устав е записано, че ръководните дейци няма да заемат висши държавни постове, разкри Найденов.

Той не подмина темата и за незаконните подслушвания. Първите дни на това правителство минаха в лутане. Имаха и добри ходове. Най-важното е, че се спря терора и полицейщината на Цветан Цветанов. Сутрешните блокове вече не започват с поредната полицейска акция, която цели да всее страх у хората, обясни Найденов.

Аз имах смелостта да кажа „баста” и не позволих страха да вземе връх над идеите. Бях най-подслушваният министър, защото бях много близко до Борисов. Цветанов знаеше това много добре и се опитваше да научава разни неща чрез тази близост. Борисов казваше, че ме гони параноя, когато му споделях за моите подозрения, че ме подслушват.

Аз съм убеден, че вашия телефон също е бил подслушван, обърна се Найденов към Цветанка Ризова. Вие сте водеща журналистка и получавате много информация. За Цветанов информацията беше много важна. Категоричен съм, че на записите в Банкя не съм носил микрофони, заяви Найденов.

Бившият земеделски министър говори и за 100-те дни на управление на правителството. На мен ми е симпатичен министър Драгомир Стойнев. Пламен Орешарски също е много добър експерт. Това правителство имаше проблясъци, но не може да управлява без гражданско доверие, категоричен беше Найденов.

Програмата на правителството ми звучи като лозунг. Хората не искат лозунги, а реални действия. Това правителство е изхабило своя лимит. Министър Димитър Греков да не брои автомобилите, а да се заеме сериозно с работа, защото има опасност да загубим милиони европари, завърши Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5082 |20.09.2013 Срещу Борисов имало съглашателство от ДПС и останалите партии . 56| 6252 |19.09.2013 Бойко Борисов: Местан е изнервен след неуспешни интервюта . 44| 5713 |17.09.2013 Борисов летял за 26 хил. да обядва с Ердоган . 45| 5561 |17.09.2013 Борисов: БСП финансирали предизборната си кампания от Пловдивския панаир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads