Реклама / Ads
1| 5464 |02.12.2012 НОВИНИ

Борисов открива бизнес форум в София часове преди срещата с Обама

.
От видео стена Борисов ще открие Седмата годишна среща на правителството с фирмите
Министър-председателят Бойко Борисов кацна във Вашингтон. Той е на работно посещение в САЩ и ще се срещне с президента Барак Обама в Белия дом в понеделник, предаде правителствената пресслужба.
 

В състава на делегацията, водена от Борисов, са вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е в САЩ от по-дълго време, министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на отбраната Аню Ангелов.

Сред темите, които ще бъдат обсъждани по време на разговорите в Белия дом, са ролята на България в НАТО и приносът на страната ни към международните сили за сигурност в Афганистан, двустранното и регионалното сътрудничество, ситуацията на Балканите и обстановката в Близкия изток.

Барак Обама ще постави и темата за върховенството на закона и реформите в съдебната система на България. През последните месеци Държавният департамент на САЩ не крият критиките си към корупцията и буксуващата реформа в съда.

Президентът Барак Обама очаква да научи от българския премиер Бойко Борисов как върви разследването на терористичния акт на бургаското летище "Сарафово" от 18 юли 2012 г., заяви говорителят на Белия дом Джей Карни.

Посещението на Борисов в САЩ официално започва в понеделник. Българският премиер е първият европейски лидер, който се среща във Вашингтон с президента Обама след преизбирането му миналия месец.

По традиция с обръщение на премиера Бойко Борисов ще бъде открита в понеделник Седмата годишна среща на правителството с фирмите в столичния хотел "Шератон". Понеже Борисов е на среща с Барак Обама, ще каже встъпителните си думи от видеостена, монтирана в залата.Така той ще подкрепи родния бизнес часове преди да се срещне с американския президент. Разговорът между двамата лидери е планиран за следобед на 3 декември.

Откъде ще дойде растежът на икономиката, какво ще прави правителството, за да изпълни обещанията си за вдигане на доходите, какви ще са ролята и очакванията на бизнеса, как да се постигне баланс в изборна година, ще говорят еврокомисарят Кристалина Георгиева, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и икономическият министър Делян Добрев. В дискусията с родния бизнес ще се включи и президентът Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 7650 |30.11.2012 Борисов поиска оставката на разобличена от комисията "Янев" . 98| 6342 |30.11.2012 Пирински сърдит на Борисов, че не е в парламента . 81| 6270 |29.11.2012 Бойко Борисов: В най-тежката криза ние строим . 86| 5934 |28.11.2012 Борисов: Думите на Станишев отлитат, направеното от нас остава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads