Реклама / Ads
10| 4473 |21.10.2020 НОВИНИ

Борисов отново обяви: 50 лева за пенсионерите и през ноември

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Премиерът Борисов спазва обещанието си и работи за подсигуряване на “достойни старини” на пенсионерите. И през месец ноември възрастните хора ще получат допълнителните 50 лева към пенсиите си.
 

Това обяви Бойко Борисов във Facebook. Става обаче навик на премиера да повтаря вече казани неща и да опреснява иначе “вчерашни” новини. Защото още в началото на месец октомври Борисов обеща, че въпросните надбавки ще се отпускат до края на мандата на правителството.

 

“Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите. Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите”, написа Борисов във Facebook още на 1 октомври.

 

Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения, добави премиерът. За целта се отпускат близо 106 милиона лева по бюджета на ДОО.

 

„Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме. В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв., а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа“, каза още Борисов по време на редовното заседание на кабинета.

 

Това ли са достойни старини, господин Борисов - 50 допълнителни лева? Предизборна кампания ли правите? Защото на мен така ми изглежда, поправете ме, ако греша.

 

Знам, че пенсионерите няма да се вържат на въдицата за “достойните старини”, които така усърдно се стараете да им осигурите, господин премиер. Защото животът, който са принудени да живеят е много далеч от това. Защото гладуват. Защото тези пари не са им достатъчни, за да си купят хляб или да си сготвят супа. Сиромашия, господин премиер. Така се нарича. Не “достойни старини”.

 

Ще очаквам с нетърпение и следващият месец новината за петдесетолевките. Тогава отново ще ви питам: Знаете ли колко струва един хляб?

 

Джесика Вълчева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4215 |21.10.2020 Румен Радев пак с отрицателен тест за COVID-19 . 11| 5514 |21.10.2020 Ведомства крият колко са заразени с коронавирус в авиобаза ”Граф Игнатиево”, където Борисов отива . 17| 7788 |20.10.2020 Петър Бояджиев: Борисов ходи там, където хората са поне 50 години назад в своето обществено развитие. . 39| 7946 |20.10.2020 Ден 104! Протестиращите готвят изненада за Борисов на летище „София“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads