Реклама / Ads
0| 5515 |08.09.2009 НОВИНИ

Борисов отново развърза торбата с обещания

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Премиерът обеща 14 км метро до края на управлението, както и да ходим на море по магистрала Тракия.
 
Когато политическите партии работят, така както хората са ги избрали, се получава това нещо – на мястото на „Спартакус” да има книжарница на Софийския университет. Това е разликата между държавата и София.", заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на новия участък от метрото в София – от площад „Св. Неделя” до стадион „Васил Левски”. На церемонията освен официалните лица, присъстваха стотици софиянци и гости на столицата. Лентата по първоначални планове трябваше да се среже вчера, но министър-председателят отмени събитието за днешния ден заради Националния ден на траур.

"Изграждането на столичното метро по думите на премиера е „единственото ново нещо” за изминалите 20 години.
„Преди две години, когато ви показвах чаршафите със скици – какво строим, какво проектираме, какво се отчуждава, ви казвах, че това е най-важното. Да се направят отчуждителните процедури, да се осигури финансиране и да се проведат прозрачни конкурси. Тези, които ги няма тук трябва да знаят, че ако това правителство е на власт, след три години – през 2012 г. ще се возите по същия начин на 14 км метро, с 13 станции от „Обеля” до Японския хотел. Искам да знаете какво ще откриваме, ако след три години сме ние – магистрала „Тракия”, ще ходите на море през 2012 г. Министър Росен Плевнелиев твърди, че това ще стане в края на лятото, аз съм убеден, че в началото на лятото през 2012 г. ще отидете на море по магистралата”, каза на тържественото откриване Борисов.

Премиерът не пропусна да напомни, че 19 млн. евро от отпуснатите от Европейската комисия средства по САПАРД са били „заверени” в държавния бюджет, а още 90 млн. евро – до края на година. Той обеща, че в сряда това решение на Европейската комисия ще бъде потвърдено официално. Министър-председателят наблегна и на договорената двегодишна отсрочка за около 80 000 българските ферми по отношение на постигане на европейските изисквания.
„Пожелавам ви да се возите безаварийно, да пазите метрото, защото то си е наше и искам добре да запомните – след три години какво ще откриваме по същия начин”, каза той.
Премиерът откри новото съоръжение заедно с изпълняващия длъжност кмет на София Минко Герджиков и с посланика на Япония Цунехару Такеда. На церемонията присъстваха министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, министърът на външните работи Румяна Желева, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, както и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4757 |08.09.2009 Да не захаросват Борисов, а да го критикуват . 18| 5817 |07.09.2009 Б. Борисов: Първанов можеше да види хората и в София . 10| 4849 |02.09.2009 Б. Борисов: 3-те енергийни проекта ясни до 3 месеца . 3| 5474 |31.08.2009 Бойко Борисов сдружава мобилните оператори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads