Реклама / Ads
52| 5666 |18.04.2021 НОВИНИ

Борисов май пак няма да дойде в Парламента. Представи Плана за възстановяване на брифинг пред свои, а не в НС „пред чужди“

.
Бойко Борисов
Министър-председателят в оставка Бойко Борисов днес се появи на извънреден брифинг в централата на оглавяваната от него партия. Беше видимо изнервен. С тази си поява лидерът на ГЕРБ явно искаше да замаже очите, след като вчера депутатите отново решиха той да бъде изслушан в Парламента следващата седмица. Борисов обаче напоследък не обича да се изказва пред чужди, затова днес „представи Плана пред свои„. Ще ни извинява, но това беше всичко друго, но не и представяне на План.
 

„Ще започнем с Плана за възстановяване и приложенията към него. Тъй като в последните дни се опитват да изкарат този план, едва ли не, като ябълка на раздора и неангажираност от моя, на министрите и на ГЕРБ страна. Той е правен от над 200 човека. 38 работни сесии с ЕК е имало. Тези, които ме викат в парламента – няма лошо, но как си представяте да им бъде представен този план с всичките му приложения, в който, между другото, само за асфалт няма пари, защото имаше и такава приказка“, отсече Борисов, разлиствайки демонстративно страниците на документа. Явно смята, че с брифинга пред своите ще отърве кожата и пак няма да се яви пред народните представители, онези – чуждите.

 

Иначе Борисов бил отговорен човек, и нескромен, очевидно.

 

„Вече имаме управляващо мнозинство, особено така като ги гледах как си приказват приятелски по снимките Наско Атанасов с Данчо Цонев и много други, но това не е тема на днешния ни разговор“, не пропусна да отбележи той.

 

Пак се върна и към някакви си резултати. „И в Ямбол, и в Разград също сме първа политическа сила. В 24 многомандатни избирателни райони печели ГЕРБ, в 3 – ДПС, в 2- „Да, България“, в 1 – БСП и в 1 – „Има такъв народ“. Не мога да знам от къде идва това приповдигнато, огромно самочувствие на нашите колеги“, занарежда той и се върна пак към Плана:

 

„Не е възможно да го изчетем в Парламента. Трябва да го четем до края на юли, ако искат да им го чета. В петък го депозирахме в деловодството на Парламента и умолявам колегите най-отговорно: „Приемете го! Той е добре направен“. Томислав Дончев и Кирил Ананиев са на ваше разположение 24 часа в денонощието, когато поискате“, пак се опита да излезе извън играта, макар че от снимките с внучетата му вчера, стана ясно че тя му вървяла много добре.

 

„Ако не ви харесва, отхвърлете го, дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план“, призова министър-предателят в оставка.

 

По думите му обаче Планът за възстановяване и устойчивост не трябва да бъде четен от хората, които сега са в Правната комисия, защото явно според него не са достатъчно компетентни. Трябвало да бъде четен от хора, които са експерти.

 

Вплете и темата за здравето на хората, за което от ГЕРБ били много загрижени.

 

„Членовете на НОЩ са държавни служители. Те са си на своите постове, но една година те не спряха да се подиграват с Щаба. Казват, че ние едва ли не на инат сме го разпуснали. Ако искат да го има този Щаб, Симидчиев, който вече е в Парламента, го оглавява, докато има ново правителство“, предложи Борисов.

 

През цялото време премиерът бълваше само хвалби, и то само по собствен адрес. „Благодарение на мен това, благодарение на мен - онова“, не спря да се хвали той.

 

Борисовите общи приказки спряха, едва когато премиерът отново се присети, че всъщност целта на днешната сценка на ГЕРБ е представяне на Плана за възстановяване и устойчивост. Разбира се, топката бе прехвърлена към най-компетентният, както самият Борисов твърди - Томислав Дончев. От своя страна той поде колко сложно било създаването на този прословут план. „Планът за възстановяване не е като да пишеш есе, трябва капацитет“, отбеляза вицепремиерът.

 

На въпрос дали Борисов ще се яви в сряда в Парламента, лидерът на ГЕРБ неубедително отговори:

 

„Аз възнамерявам да се явя, ето го Плана, но те ме викат не заради него. Те искат да правят от Парламента народен съд. Защо да се явя като те са ни гласували оставката?“, попита премиерът в оставка.

 

„Управлявайте, вече не сме ви нужни“, бяха финалните думи на Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3855 |18.04.2021 Иван Бакалов: Ухиленият Борисов с внучетата и надписът „Играта ни върви“ – подигравка с държавата и парламента . 30| 3735 |17.04.2021 Ненков с опорката на ГЕРБ - привикват Борисов в НС, за да го унижат . 31| 6055 |17.04.2021 Христо Иванов: В момента Борисов се опитва да е ала д-р Доган . 51| 22202 |17.04.2021 Пак ще убиват Борисов: Глупавият живот води до глупава смърт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads