Реклама / Ads
50| 11602 |12.11.2020 НОВИНИ

Борисов пак ръси бисери докато се хвали с пътното строителство пред шефа на ”Пирогов” и здравния министър

.
Бойко Борисов и проф. Балтов
Премиерът Бойко Борисов, облечен в любимата си риза, отново ни информира за постиженията си във видео на живо от дипа си. Този път на него са натоварени здравния министър Константин Ангелов, шефът на болница ”Пирогов” проф. Асен Балтов и регионалния министър Петя Аврамова. Отчетът колко милиона се дават бе направен на шосето. От обявата на министър-председателят във Фейсбук, освен какво е построено се вижда, че пресцентърът му вече е снабден и с дрон, с който снима обиколките на Борисов.
 

Припомняме, че публичните ангажименти на здравния министър и проф. Балтов от тази сутрин включваха отчет пред депутатите от първия и съвместнто им участие в продължителна пресконференция. След обиколката на най-натоварената болница в страната, премиерът завзе ефира с поредната поредица от бисери. Ето какво заяви той:

 

"Колеги в обедната почивка, вместо да обЕдвате днес, ще ви покажа какво правиме, докато вие най-геройски излекувате и пратите отново тук хората да работят. Ето как изглежда пътя за Белград", обяви премиерът пред спътниците си.

 

"Ако помните какви паважи, какво беше. Година и половина труд, дължащ се на докторите, че успяхте така да работите с пандемията, че всичко да се случва и нищо да не спира в държавата. Ето нови мостове, тунели, маркировки, огради, съоръжения…"

 

Балтов прави опит да говори за лекарите и техните проблеми, усилия и здраве... Борисов не го интересува.

"Геледай, гледай Балтов! Красота бе!"

 

"Всичко това са нови мостове, Балтов! Всичко е построено в тия месеци, докато върви пандемията. Благодарение на лекарите!"

 

Опит да каже нещо по темата за пандемията прави и здравния министър, който отбеляза колко много са излекуваните пациенти, но е прекъснат отново от премиера с думите: „Всичко това са нови мостове, Балтов, всичко това са нови кръгове, всичко това е направено от февруари до сега, докато вървеше пандемията. Благодарение на докторите и на строителите. Ето ги, милите, как работят. Няма спиране. Оздравяват, връщат се."

 

„Как сте лъвове, това е шефът на „Пирогов“ отзад, здравния министър и той“ - представя спътниците си на работниците премиера.

 

Вторият опит на проф. Балтов да сподели нещо по актуалните проблеми е прекъснат с думите:
„Балтов, виж каква маркировка! Тука като стъпиш тя веднага бучи и ти показва, че не си на правилното място. Ей тука така ще спрем, да слезете и да си го представите в двете посоки как е."

 

.

 

"Два хеликоптера, правителствени, прекрасни, ремонтирани..."

 

"Ето да видите и Петя какво прави, не само вие – осветление Лед. Гледай каква красота, гледай каква красота, ей ти я София нататъка. За това сте ми толкова важни, бързо да лекуваме и здравите да се връщат на работа. Има още един проблем -16-17 дена лечение и като го затвориш още веднъж  с карантината, на него ще му стане месец, месец и нещо. Хем не работи, хем физически и психически се чуди как да се справи. И като не може да излезе да диша въздух и да си върши работата, тогава ще загубиме хората. Много деликатно и много разчитам на докторите. Човек по човек.  Работата носи свобода, работата носи заплати."

 

„Рехабилитация, и аз трябва да се рехабилитирам. Всички трябва да са си на местото. Държавата не трябва да спира. Първи ще излезиме живот и здраве. Имаме нация, която за разлика от другите, не очаква, че само с военни положения и заповеди ще се оправим"

 

"При нас на ресторант се ходи по желание. Защо трябва да ти забраня да ходиш на ресторант? Нямаш ли акъл? Като те е страх от ресторанта, не отиваш на ресторант."

 

"След съвета Брюксел затвориха. И до този момент няма показател по-добър от нашия. Затова на докторите и на сестрите давайте по 1000 лв на месец, на първа линия. 80 милиона. Давайте да може да свършиме работа, а не да го притиснете човека още повече, да стои да психяса. Това трябва да е вашата задача."

 

„15 милиона сме ви дали за тестове“, повтори думите на здравния министър Борисов. Повтори и „50 милиона за лечебните заведения“, очевидно притеснен, че не се чуват през маската думите на Ангелов.

 

„Чакай сегаа. Ако юли месец или август бех почнал да правя болници, нали знаеш какво щеха да говорят? Ние сме подготвени. За един-два дена болниците влизат веднага в ритъм. Тези кръвни апарати – ако беха казали май месец, че вършат работа – да сме купили хиляда.“

 

"Не ги инспектирам, драго ми е да карам! Тука беше жито, от тая страна - царевици..."

 

"Това им беше за обедна почивка разходка".


.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 11312 |12.11.2020 Д-р Георги Миндов: Борисов да дойде в един кабинет, всички ще се издавим . 5| 4938 |11.11.2020 Протестиращи отново са пред Съдебната палата, искат оставките на Борисов и Гешев . 28| 7077 |11.11.2020 Пиар експерт: Борисов излъска егото си над трупа на здравната ни система . 31| 4616 |11.11.2020 Борисов пожелателно от МС: Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads