Реклама / Ads
28| 5878 |08.07.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Питах Путин, ще прати ли в Сибир виновните за АЕЦ-Белене

.
Бойко Борисов
Л. Иванов го сваляме от три поста и медиите изпаднаха в истерия, а при Доган го приемат за нормално, каза премиерът. Той се подразни, че му цитират "всезнаещия г-н Костов". Попитал Путин ще прати ли виновните за Белене в Сибир, ако е на негово място.
 

Нито скорострелно, нито бавно е отстранен Л. Иванов от постовете си, обяви по БТВ премиерът Б. Борисов. Ген. В. Танов отдавна знаел за случая с ходатайството, още тогава премиерът извикал Иванов при себе си и го предупредил, разказа Борисов и призова Кушлев да възложи проверка за всички къщи на въпросната митничарска улица, където живеел приятелят на Иванов. Борисов не само казал на журналистите да излъчат репортажа, но и да кажат за Иванов. Ето това е разликата между ГЕРБ и другите партии, съобщи премиерът и посочи, как само за опит да повлияе един депутат бива отстранен от трите му заемани поста. Така ли е с Овчаров, Петков, Масларова, Доган, който като мандатоносител взел един милион, попита Борисов. Докладът на ДАНС за посещението на Иванов и Нанев в САЩ не е изиграл роля в случая, уточни той.

За обаждането на Л. Иванов го сваляме от три поста и медиите изпаднаха в истерия, а в случая с Доган медиите го приемат за нормално, а всъщност от сутрин до вечер те не бива да спират да говорят, че председател на партия е взел милиони; трябва да има обществен натиск, каза Борисов. От нито едно действие на нашите депутати обаче не е възникнало вредно последствие, за разлика от действията на Овчаров и Доган, напр., продължи той. Има главен прокурор, ВКП, да се задействат, предложи Борисов. Няма предатели сред хората, на които се доверих, мисля, че се стараят и работят добре, уточни той.

Натиск няма, бих го нарекъл любопитство от страна на посланик Уорлик, каза Борисов по повод интереса на американската страна за  газовите договори. Не усетих никакви съмнения у него, прибави премиерът. Той добави, че на руската страна са поставени условия за премахване на посредниците; сега ще разберем кой е настоявал за тях; искаме да знаем колко и какви пари взимат те и искаме правителството да работи директно с Газпром. Мен не ме интересува къде отиват комисионните, има служби, които да го установят, договорите са дадени на прокуратурата, изясни премиерът. За Бургас-Александруполис се чака международна оценка, не притискали българската страна. По "Южен поток" има подписан договор и тръбите са 50 на 50 собственост на двете държави, прибави Борисов. Има едни тръби, които досега отпадаха и са 100% наши. Три пъти питах г-н Зубков за това как да стане, да транзитираме през тях обичайното количество, което сме транзитирали и досега, а по общите тръби - разликата, каза Борисов. Той акцентира върху точка 5.2. от договорите, която трябвало да се види по-добре.

Маргините бягат, защото прокуратурата ги гони, вметна Борисов, имайки предвид малкия брат. Сега има в пъти повече демокрация, добави той.

За АЕЦ "Белене" не сме казали нищо по-различно отколкото досега: един гьол за два милиарда ли е един добре структуриран проект, попита реторично премиерът. Сега на три месеца по заема плащаме по десет милиона лихва в кризата заради този гьол. Попитах Путин, ако е на мое място, ще прати ли виновните в Сибир, а аз само на прокурор ги давам, добави премиерът. "Когато стане ясно колко ще струва централата, ще изляза да ви кажа". "Референдумът е излишен, всеки ще каже, че го иска", съобщи Борисов. Едно ценно нещо имало в Белене - разрешение от ЕК за строителство, ако се намерели пари и пазари, щяло да я има централата. Работим по всички теми, свързани с диверсификацията, каза министър-председателят.

Когато акция "Плямпачите" стане факт, ще ви каже за нея министър Цветанов, вметна още Борисов, съобщавайки само, че тя се е позабавила.

Не бих се съгласил с Костов, че реформи не се правят, коментира премиерът. В НС нямаме коалиционни партньори, а всяка партия, за да покаже идентичността си, трябва да каже нещо лошо срещу нас.

Догодина - 2011 г. - няма да вдигаме данъци, категоричен беше той. "Кога да стане това? През октомври вкарваме новия бюджет за догодина, говорите глупости пред хората", каза премиерът по повод реплика на водещия за това, че е много рано да се твърди такова нещо. Станишев ни остави увеличени пенсии, без да е платил лев от тях; не пипнахме данъци и пенсии; правим съкращения; здравната реформа след 20 години тръгна, изреди премиерът. Еврофондовете пуснали ли са?, попита Борисов, раздразнен, че му цитират "всезнаещия господин Костов". Имаме дефицит сред най-малките в ЕС, похвали се той. Работата на агенция Митници и на приходните агенции обаче не намирам за добра, каза още Борисов.

Заклевам се, че не съм слушал песента за МВР, каза Борисов и напомни, че и песента за Евровизия била оспорвана.

Нямам и не ми трябват приятели, докато съм премиер
, заключи Б. Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5217 |07.07.2010 Борисов: Иванов напуска всички длъжности, но остава в ГЕРБ . 15| 5328 |05.07.2010 Б. Борисов: Колеги, знам, че ви дразнят с измишльотините за полицейска държава . 17| 5933 |29.06.2010 Б. Борисов: БСП са нахални . 2| 5948 |28.06.2010 Трайков прати БЕХ в историята, борса на енергетиката до 2011 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads