Реклама / Ads
12| 7590 |02.03.2017 НОВИНИ

Борисов: Питайте ДПС и БСП жив ли е моделът # Кой

.
В ГЕРБ няма модел # Кой. Ние сме партия , която няма нищо общо с модела # Кой. Затова искам г-жа Нинова д покаже министрите си. Този въпрос ще се зададе със страшна сила на 27-и. Ние не наем кой назначаи г-н Герджиков, тези министри, кой смени областните управители. Г-н Пеевски не е бил депутат от ГЕРБ, не е бил в коалиция с ГЕРБ. Това заяви по Нова телевизия Бойко Борисов.
 
Реваншизъм и брутано подменяме на хора. Така бившият премиер Бойко Борисов определи действията на служебното правителство. Според него това е дело на БСП, която подкрепи президентът Радев. И не приема тезата, че БСП няма нищо общо с правителството и смените.

Защо България да няма за трети път един и същ министър-председател, не е невъзможно, вие знаете как си тръгнахме и двата пъти", вмъкна Борисов. Дай да смятаме, 1 + 1+ 1. БСП издига кандидат за президент, който печели изборите. После той назначава служебен премиер. След това започват чистките. Моля ви, не ми казвайте, че не виждате връзката, обърна се лидерът на ГЕРБ към водещите. Той критикува остро чистките, които прави кабинета "Герджиков".

Имат право да сменят началника на щаба / б.р. началника на отбраната/, това е право на прзидента като върховен главнокомандващ.И ние можехме да го сменим. Но това е тяхно право, призна Борисов.

Той коментира и проваления дебат с лидера на БСП Корнелия Нинова: Вчера си бях преправил целия график и казах кои мои министри ще участват. Не са скандалджии, ще излязат хора, които отговарят за своите действия. Защото, когато БСП взимат мандат, се появяват след това съвсем други хора. Тази тема за дебатите приключи за мен, графикът ми вече е пълен. Угодих им на всичките капризи - само ние 45 минути, а тя ме разиграва, обясни той.

Аз мога да кажа единствено какво сме направили ние, какво сме сгрешили. Защо да е прецедент да съм трети мандат премиер, освен това ние подадохме оставка не защото не можем да управляваме, а като морално действие. Виждате сега какво става в Македония, добави Борисов.

Той коментира и евентуалните коалиции след изборите: Ако спечелим изборите бих направил коалиция с Реформаторите и Патриотичния фронт, защото с тях е най-приемливо. Манипулация и лъжа е, че имаме нещо общо с партията на Марешки. Ако се втори на изборите просто ще застанем в коалиция", разкри Борисов. Той заяви още, че с Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров са си останали в отлични отношения. Да не превръщаме кампанията в предизборна борба, защото моето искрено притеснение е какво се слчува след 26-и, апелира Борисов. И настоя колко е важно да се направи стабилно управление за следващите година и половина, докато мине председателството ни на ЕС.

Като гледаме Македония така трябва да си представим България след 26-и март. Трябва да се измине много трънлива пътека, за да се състави правителство. Независимо дали ще бъдем в опозиция, пак ще имат нужда от нас. Моето притеснение е какво се случва след 26-и. Имахме 140 депутати в парламента, направих всичко това, за да имаме стабилност, за да може всичко с председателството да е наред. На реформаторите не  им се излизаше, но след като не спечелихме изборите означаваше, че и ние, и реформаторите, и патриотите сме се наредили надолу, посочи той.

По повод корупцията по високите етажи и усещането, че не се говори за това от страна на ГЕРБ и БСП, Борисов категорично заяви, че това не е вярно. "Христо Иванов си тръгна, защото не му се работеше. Извадете колко постановления има той и колко Катя Захариева. За да свършиш нещо в съдебната система, да има конституционни промени, трябва да се работи. Те се запънаха за едно нещо - дали прокурорите да са 6 на 6 или 5 на 6. За едно единствено нещо”, заяви Борисов и допълни, че на тема корупция дори са правили преди дни кръгла маса.

Борисов не се съгласи с твърдението, че когато някой е управляващ, не му се повдигат обвинения. Лидерът на ГЕРБ даде пример с Николай Ненчев, Делян Добрев, кмета на Пловдив Иван тотев, втория по големина град в България. „Изобщо не се притеснявам от прокуратурата, спя спокойно и няма тема по която да се притеснявам. Преди време казах, че не Сотир Цацаров е причината да се спъва тези реформи. Защото и предлаганите от Христо Иванов промени щяха да влязат чак след изтичане на мандата на Цацаров. Имаме отделна много силна глава в програмата и като акцент сме извели, освен образованието и бюрюкрацията, именно чувството за справедливост в хората. За това имаме цял пакет от промени”, обясни Бойко Борисов.

При нас има преосмисляне по отношение на Русия, но към НАТО - нищо различно. Когато дойдоха при мен да искат да правим флотилия в Черно море, когато разбрах, че е имало разговори, взех Ненчев и отидохме при Плевнелиев да ги питам какво са договаряли. Те излязоха и публично казаха, че не са водили разговори. Аз категорично казах, че не искам да има заплаха в Черно море. От това да не провокираме и да не сме провокаторите в Черно море зависеше какво ще се приема в НАТО. В Черно море има добри залежи на газ, аз съм за демитализиране на Черно море, но не можем да го направим сами, защото зависи и от колегите в НАТО. Много по-лесно е да заявим категорично, че може да има учения, но нищо повече. Промяната към Русия – ние влязохме в тежък конфликт. Оказа се, че газовият хъб "Балкан" може да бъде задействан. Тогава говорих с Путин, а Европа даде пари. Самолетите си ремонтирахме в Полша, защото някой беше продал завод "Авионамс, обясни Борисов.

Трите посредника за газ, които 20 години пиеха кръвта на хората, ги премахнахме, категоричен бе бившият премиер..

Аз съм възпитан да целувам ръка на по-възрастните, така Борисов обясни сценката с целуването на ръка за Прошки в Сандански. Той заяви, че не го дразнели сравненията с Кръстника.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4612 |22.02.2017 Борисов: БСП се готви да купи изборите . 10| 4147 |21.02.2017 Борисов: Дали съм врабче, дали съм гълъб, няма да влизам в тона на Нинова . 7| 4290 |18.02.2017 Борисов: След КТБ трябваше да падне и друга банка . 2| 3827 |16.02.2017 Борисов: След изборите трудно ще се състави правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads