Реклама / Ads
4| 5574 |13.11.2016 НОВИНИ

Борисов: Подавам оставка, време е за ВНС

.
Другата седмица подавам оставка. Това каза премиерът Бойко Борисов току-що. Той излезе пред журналистите с всички министри, които видимо не бяха в настроение.
 

Да поздравим  победители в днешния  вот-Радев и Йотова. Да благодарим  на всички, които ни подкрепиха. Да поздравим  колегите от ДПС , които положиха огромни усилия да спечели Радев.  Да поздравим колегите от РБ , които направиха всичко възможно това да се случи. Има нова политическа ситуация в България. При новата ситуация, става ясно, че управляващата  коалиция няма мнозинство и не могат да се направят реформи. И бюджетът не може да се приеме. През първият роботен ден ще депозирам оставката на кабинета. Ако искат новата коалиция БСП  и ДПС  искат да си направят правителство.

 

Ще направим добър анализ в ГЕРБ, добър анализ и на кметовете по страната. За тези две години не можем да направим компромис. След Орешарски  знаете каква беше ситуацията в България. Другите са си очертали ясна коалиция. Забравих  да честитя и на Радан   Кънев,. Той направи всичко възможно център –дясно да се разбие. Може и него да го вземат в коалицията. За референдума : щом 3, 5 млн . желаят промяна, свикването на ВНС  е задължително. Явно, че политическата класа в този  си вид не е добре. Ще настояваме и ще гласуваме за трите въпроса. Считам, че субсидия за партия от 1 лв . ще даде възможност на олигарсите с черни пари да участват в изборите.

 

И по трите въпроса ще действаме с цялата си мощ. Допуснахме много грешки. Ние сме партия, която се учи от грешките си. Винаги съм бил част от народа. Сега хората ни казаха, че нещо не е така, както трябва. Казаха ни: вашите приоритети са добри, но има и други. Мислех, че даваме видими неща-магистрали, блокове, субсидии, рекордно ниска контрабанда на цигари, но  нещо не дооценяваме, нещо не усещаме, което хората ни казват. Категорична е победата на Радев. Категорично е участието на  ДПС  в този вот. Категорично е желанието им да управляват.  След като подадем оставка, президентът ще я върне на ГЕРБ. Но ние ще я върнем. После ще  я даде на БСП . Те могат да си направят правителство  с ДПС , патриотите, Каракачанов. Призовавам г-н Плевнелиев  да поиска от БСП  да му дадат списък с ново правителство. ПФ  и РБ  не ни искат. Питайте Корнелия Нинова дали ще направи правителство с ДПС . Аз съм побеждавал достатъчно. Като спортист мога да губя и да печеля.  Хората ни наказаха за това, което не сме направили. Трябва да оценим поредицата от грешки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 11163 |11.11.2016 Борисов: Ако Радев е президент, няма как да работи с мен . 6| 4031 |07.11.2016 Борисов: Комунистическото ляво се преражда в задкулисните олигархични кръгове . 1| 3961 |06.11.2016 Трайков: Ако Борисов е обещал да подаде оставка, вероятно ще го направи . 5| 5446 |04.11.2016 Цачева: Няма Борисов да подава оставка, президент ще съм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads