Реклама / Ads
63| 15605 |20.05.2019 НОВИНИ

Борисов: Подготвям се за пускането на кормилото на ГЕРБ

.
Бойко Борисов
Няма спомен от първата си среща с Мария Неделчева. Дойде една плеяда млади хора от Франция и после започнах да работя с тях. Сред тях бе и Мария Неделчева. За мен тя си остава Неделчева, а не Габриел. Така съм я изпратил в Брюксел. Това заяви в предаването „Тази сутрин” премиерът Бойко Борисов, който се появи в студиото заедно с Мария Габриел, водач на листата на ГЕРБ.
 

Така той потвърди твърдението на президента Радев, че води предизборна кампания.

 

По отношение на скандалите около ГЕРБ премиерът заяви: "В учебника на КГБ пише, че най-добрият начин да унищожиш човек е да избереш няколко истини, които да ги комбинираш. После се оказа, че няма Костинборд. Разчитат, че със злоба и жлъч ще разклатят партията".

 

"Злоупотреби има навсякъде, важно е в България да не е така", посочи събеседничката на Борисов Мария Габриел.

 

Видяхте какво се случва в Австрия, където е устойчива демокрация. Никоя държава не е успяла да преодолее стремежа да иска повече. Ние също подадохме оставки като австрийското правителство, допълни я Борисов.

 

Той заяви, че трябва да има европейски прокурор, за да се спре корупцията. По думите му той и неговата партия са инициатор за избора на всеобщ прокурор.

 

Премиерът разкритикува консултациите при президента. "Той се бърка в работата на съдебната власт. Аз всяка сряда събирам главния прокурор и службите. Влизат заедно и излизат заедно. Отчитат какво са направили и какво предстои. Това е моя работа, а не на президента”.

 

 „БСП и Радев са едно и също. Държавният глава само критикува. Звучи смешно като казва, че е равно отдалечен”, посочва Борисов.

 

На въпрос дали къщата в Барселона е негова, той отговори: „Показват в Барселона къщата на Сашо Чаушев и пишат, че е моя. В Банкя живея и там ще умра. Нямам бизнес с мой братовчед. С единия братовчед не съм се виждал 40 г., с другите от съседните къщи не си говорехме 30 г., сега като се видим, си махаме. Единият съм го бил 2 пъти. Ние не си говорим, та камо ли общ бизнес да имаме”.

 

Не трябваше да влизаме в ЕС преди да сме реформирали съдебната система. Надявам се юли да финишираме с нов мониторингов доклад. Има една държава, която е егоист и страхът, че се справяме с бежанците е голям. Затова се бави приемането ни в Шенген, смята министър-председателят.

 

Попитан още колко рокади ще има кабинетът, Борисов отговори лаконично: „Колкото трябва ще има рокади в кабинета. На никой сега повече няма да му хрумне да има къщи за гости”.

 

Той упрекна водещия на предаването, че чете в. „Дума”. Това, според него, показвало отношение и преднамереност.

 

На твърдението на опозицията, че 6 милиарда еднолично е изхарчил, премиерът отговори, че тези пари са отишли за пенсии, за военни училища, за университети, за църкви, за общини, канализации..., изброява той.

 

Министър-председателят даде мнение и по отношение на идеята за европейска отбрана: „Много ни се иска на европейците да имаме обща отбрана, но това е паралелна структура на НАТО. Безсмислено е да я има”.

 

Подготвям се за ГЕРБ без Борисов. Вече съм на 60. Кой казва, че Цветанов иска да ми вземе партията?! Посочете  ги. Това са анализатори от опозицията. Виждам вече мои наследници. Цветанов е свършил много за партията, има знания и качества, но няма той да е мой наследник, заяви в заключение премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4178 |15.05.2019 Премиерът Борисов: Национална стратегия за детето няма . 13| 4727 |11.05.2019 Борисов: Когато има работа и високи доходи, не мислим за глупости . 11| 5089 |09.05.2019 Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен от партиите, толкова и Радев . 24| 6007 |08.05.2019 Борисов: Порожанов е готов с оставката си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads