Реклама / Ads
13| 6489 |10.09.2020 НОВИНИ

Борисов се похвали с детски онко център, за който няма заслуга

.
Премиерът Бойко Борисов се похвали с нов детски онко център, за чието изграждане няма заслуги. Постът му във Фейсбук възмути родителите на деца, които години наред се борят за създаването на подходящи условия и грижи за децата с такива заболявания. Овации и благодарности обаче от вчера събира Борисов. Центърът се намира в Костинброд, изграден е с еврофинасиране, за което проект е изготвен от общината и родители, които сами са събрали пари, за да купят земята.
 

Ето какво пише Стефка Георгиева по повод откраднатите заслуги и пребрежението към усилията на родители и община:

 

"Какво общо има Борисов или правителството с този център?!? НИЩО!!!! Изграждането на центъра започва като родителска инициатива от Сдружението на деца с онкохематологични заболявания. Родители успяват да съберат средства и придобиват парцел, разположен на границата между селата Опицвет и Безден, а след това кандидатстват с проект и печелят финансиране от Фонд "Земеделие" за изграждане на възстановителен център за деца след тежко лечение - химио- или лъчетерапии. Община Костинброд също участва в проекта с повече от 700 хиляди лева, като местната власт кандидатства и за европейско финансиране за заплатите на служителите в центъра."

 

Жената съвсем не е голословна и потвърждава думите си с интервю  на БНР с кмета на общината още от февруари тази година.

 

Ето и похвалата на премиера:

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 15843 |10.09.2020 Politico: Доналд Туск отказва ЕНП колективно да подкрепя Борисов . 20| 5076 |10.09.2020 Даниел Смилов за DW: Ако Борисов иска да е като Меркел, а не като Лукашенко, все още има полезен ход . 40| 24268 |10.09.2020 Чудо! Индустриалците срещу Борисов. Говорят за корупция, рекет и нагласени обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads