Реклама / Ads
3| 4919 |21.01.2010 НОВИНИ

Борисов получил урок, но от чужбина

.
премиерът Б. Борисов Източник: Вяра Йовева
Кабинет с Младенов външен министър вече е кабинет на управлението; създава се и силно вицепремиерско звено с участиено на Михов, смятат политолози и социолози.
 

Особеност на кабинета Борисов е, че в него министрите, които напускат, не се връщат в парламента, обяви в "Здравей България" по НТВ социологът Румяна Коларова. Тази особеност все още не се знае как ще се отрази на министрите, които са в една възрастова група - под 50-те години. За да управлява добре една група, лидерът й не трябва да е в сам в единия възрастов полюс, смята тя.

Желева беше жертва на непрофесионализма и неподготвеността на политиците ни от последните 20 години, заяви Димитър Гронев. Какво пречеше на г-жа Желева да й се подготвят предварителни въпроси, попита той. Държанието в ситуация на стрес също се тренира, обясни той.Премиерът също е в ситуация на стрес - общува и взема решения само с негови близки сътрудници в някаква къща в Банкя. Не виждам политиката, каза той.

Последното, което може да се каже за Борисов, е, че е под стрес
. Той има огромна лична власт и решава нещата бързо и сам, контрира социологът Андрей Райчев. Ходът им досега беше един и минаваше - оръжието Станишев, Доган, 3-ната коалиция. Сега това не върви, обобщи той. Проблемът е в това, че България зависи от едни параметър и това не е правителството, а от външните инвестиции. Съдбата на Борисов зависи от това, какво ще стане вън от България, отчете той.

Правителството пак е същото, няма много различни лица; ГЕРБ е млада партия с не много развит граждански процес, каза политологът Антоний Тодоров. Всичките хора на Борисов очакват той да вземе крайното решение, а това ще го претовари. Няма самоидентификация с ГЕРБ, защото най-старите му членове там са от 2 години. Разминаването между студената експертна мисъл и политическото го виждаме много често, особено в областта на финансите.

Ключовото събитие от последните седмици е урокът, който получи премиерът за това, докъде достигат границите му, лошото е, че урокът дойде отвън, от Европа. Хубавото е, че правителството започва реално да управлява със смяната на министрите в него, смята политологът Владимир Шопов. Кабинет с г-н Михов означава създаване на вицепремиерско звено в него

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5162 |19.01.2010 Б. Борисов: Няма да се упражняваме на гърба на прокурорите . 9| 5677 |18.01.2010 Данка Панчова: Не се разпознах в репликата на Борисов за платения откуп . 27| 4685 |17.01.2010 НДСВ: Борисов сърба попарата, надробена от Желева . 12| 6596 |15.01.2010 Желева до Борисов, откриха пътя Златоград - Ксанти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads