Реклама / Ads
1| 5283 |21.08.2010 НОВИНИ

Борисов посрещна пожарникарите-герои от Русия

.
Българите гасили и край Ногинск Източник: yaplakal.com
Българските пожарникари, борили се с огнения ад край Москва се завърнаха. На летище София бяха посрещнати като герои от премиера Бойко Борисов, шефове от МВР и журналисти.
 
Още на летището Борисов обяви, че всички ще получат по 1000 лв награда за достойното изпълнения дълг. Като подарък ще почиват и в станции на Министерски съвет.

На три места са гасили 96-те български огнеборци в Русия. Нашите пожарникари са получили благодарности от населението, там където са работили на терен, както и от местни и държавни ръководители.
Пожарникарите подариха на премиера парче торф от местата, където те са се борили с огъня. От своя страна премиерът обяви, че ще го постави на специално място в кабинета си.

Руснаците са се обръщали към българските огнеборци с думата „братушки”.

Премиерът Борисов се снима с всички пожарникари. Сред посрещачите бяха Павлин Димитров, зам. министър на МВР, зам. министърът на външните работи Константин Димитров, главният секретар на МВР Калин Георгиев и ръководителят на Пожарна безопасност Илия Илиев.

Това е една мъжка професия, каза премиерът Борисов след посрещането на огнеборците. С много от пожарникарите той е работил заедно или им е преподавал и ги познава лично.

Главен инспектор Валентин Ангелов, участник в гасенето на пожарите в Русия, разказа за ситуациите, в които са работили, и че те нямат нищо общо с пожарите в България. В област Шатура, където не са работили българите, в торфа са потъвали цели екипажи с автомобилите. Ангелов сподели, че най-много сега искат да си починат, защото са работили от ранна сутрин до късна вечер. Но когато видял от самолета, че има пожари около София, разбрал, че това няма да се случи.

Преди да тръгнат за София българските пожарникари били наградени от вицегубернатора на Московска област Константин Седов с медал "В името на спасението", като Седов им дал и официален обяд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5457 |20.08.2010 Русия заплашва със съд институт на БАН . 6| 5462 |19.08.2010 Русия награди родните пожарникари за помощта им . 6| 7353 |17.08.2010 Коч от Борисов ше храни 189 малчугана . 14| 5037 |16.08.2010 Георги Първанов и Бойко Борисов се чуват нерядко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads