Реклама / Ads
38| 4809 |11.04.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Правя закон за службите след изтичането на президентския мандат

.
"20 години е нямало закон за разузнавателните служби, може да изчака още една, когато изтече мандатът на Георги Първанов", категоричен е премиерът. Бойко Борисов обвини опозиционерите, че не са мъже по повод питанията им относно банката на Цветелина Бориславова.
 

"Хората, които смятат, че харча пари на Цветелина, не са мъже. Няма как да разберат, че аз плащам всичките си сметки, например в ресторант", каза министър-председателят в Нова ТВ. Бойко Борисов припомни, че 4 години властта е била в ръцете на тези, които сега се сещат да питат за парите на приятелката му. Премиерът подчерта, че закон за разузнавателните служби ще бъде внесен за гласуване в парламента, едва когато изтече мандатът на Георги Първанов. Той не пожела да даде повече информация за това свое решение, но добави, че 20 години такъв закон не е съществувал, а държавата можела да изчака още една.

Министър-председателят защити своето правителство за големия дефицит и коментира, че до него се е стигнало, тъй като този кабинет е започнал да се разплаща с бизнеса. Той за пореден път обвини своите предшественици от тройната коалиция за тежката ситуация и дори заподозря умисъл в действията им, насочени срещу ГЕРБ. Бойко Борисов каза още, че хората на Станишев са изяли държавната пица до маслинка, докато тази в София е "блажна, с много шунка".

"Ние приемаме това, че президентът е загрижен, че е върнал текстовете от НПК и много мотивирано ще се опитаме и на него самия писмено да му изпратим обяснения по това, което сме направили, в името на добрия диалог. И в същото време, в тези обяснения има няколко неща, които може би неговите съветници не са му казали или неправилно се разбира.", добави още Бойко Борисов.

По отношение на т. нар. резервен защитник премиерът обясни, че всеки един подсъдим може да си избере който си иска адвокат и той да се яви на делото. „Резервният защитник се назначава от съдията или по искане на прокурора само, ако не се яви адвокатът”. Според Борисов няма абсолютно никакво нарушение и никакъв проблем в този текст. „Относно СРС-атата и анонимния свидетел - трябва да ви кажа, че има куп СРС-та, които са по един, втори или трети човек, в които протичат много хора, които извършват престъпления. Тези СРС-та в момента не могат да се ползват и заради това накрая като направим отчет, излиза, че един или два процента от всички СРС-та влизат в сила”, каза още премиерът Борисов и зададе риторично въпроса – защо да не могат тези СРС-та да се ползват срещу тези, които си уреждат далаверите по телефона или поръчват престъпления по телефона.

Бойко Борисов заяви, че анонимният свидетел не е анонимен за съдията и поясни, че с тази поправка се издига ролята на съдията на още по-високо ниво. Министър-председателят подчерта, че е останал без каквито и да е приятели, дори и без тези, с които играе тенис. Причината са "големите им очаквания" да се държи по примера на Станишев и да им помога по нечестен начин, използвайки служебното си положение. В заключение Борисов заяви, че засега "минитърът отличник" е дясната му ръка Цветан Цветанов. Като най-сериозен свой противник, лидерът на ГЕРБ определи за пореден път Ахмед Доган, който "води коварна политика" срещу партията на Бойко Борисов.

Водещата "На четири очи" Цветанка Ризова остана изненадана от изключително строгия тон на министър-председателя. Борисов на няколко пъти отправи забележки към въпросите й. Водещата попита премиера защо е трябвало толкова показно и дори грубо да бъде арестуван бившият военен министър Николай Цонев със събаряне на земята. Борисов на свой ред попита, дали Ризова е полицай - "Щом не сте работили в службите, нямате право да питате". Цветанка Ризова беше озадачена, но въпреки няколкото опита да припомни на Борисов, че работата на журналистите е да задават подобни въпроси, бе прекъсната от Генерала. Министър-председателят продължи с провокативните въпроси, питайки журналистката: "какво искате, да се върнат тези, които управляваха преди?!".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5852 |11.04.2010 МВР спипа основен дилър на незаконни цигари . 4| 4788 |10.04.2010 Б. Борисов: Полша загуби изключителен държавник . 11| 5024 |09.04.2010 Борисов: Трябва да сме под щита на НАТО . 5| 4614 |09.04.2010 Б. Борисов: Ще е нахално да се мъчим за еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads