Реклама / Ads
3| 4864 |25.06.2008 НОВИНИ

Б. Борисов: Правителството толерира купуването на гласове

.
Понастоящем ставало събиране на огромен финансов ресурс от безмитните магазини, бензиностанции, чрез внос на петролни продукти и цигари от управляващите заради изборите през следващата година, оповести Борисов.
 

 

След отсъствие цели няколко дни от националния ефир тази сутрин неформалният лидер на ГЕРБ се появи по БТВ, за да изрази притеснението си от това, което се случва в СДС, защото то било удар върху дясното пространство.

Той информира, че понастоящем се извършвало събиране на огромен финансов ресурс от безмитните магазини, бензиностанции, чрез внос на петролни продукти и цигари. Това правели управляващите заради изборите през следващата година. Борисов обясни, че такъв финансов ресурс отива на места като Казанлък и Сандански. БСП не били направили за Казанлък нещо по-различно, от това, което правели в цялата държава, за да бъдат харесвани от хората. Навсякъде, където по време на местните избори се заговорило за купуване на гласове, тези избори били спечелени от БСП. В службите имало материали с информация, предоставяща пълна информация за хора, занимаващи се с контрабанда, обясни Борисов, който обеща, че ГЕРБ ще се яви самостоятелно на избори, защото избирателите искали партиите да носят своята политическа отговорност за действията си.

По повод обвиненията, които лидерът на РЗС Яне Янев хвърли срещу синия лидер Пламен Юруков, Борисов обяви, че те трябвало първо да се докажат, а след това щяло да се определени и отношението на ГЕРБ и персонално към Юруков, и към СДС.

По повод събирането на Консултативен съвет за национална сигурност към президента Георги Първанов, Борисов увери, че мажоритарните избори не били толкова изгодни за никого, колкото за ГЕРБ. Те не били против такъв вид избори, а против факта, че се толерира, при това от правителството, купуването на гласове. Ако това деяние бъдело криминализирано, можели да се използват СРС, за да бъдат заловени въпросните хора.

Накрая Борисов отправи апел да не го показват толкова често по медиите, защото честата му поява напомняла старите филмови кадри от комунистическо време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5058 |16.06.2008 Б. Борисов: Благодарение на президента, Станишев скандира "Да живее НАТО" . 29| 7474 |15.06.2008 Доган призова Борисов: „Ела, ако ти стиска” . 5| 4658 |11.06.2008 Депутатите заклеймиха купуването на гласове, но само на думи . 5| 5866 |08.06.2008 Държавата безсилна срещу купуването на гласове в Сандански

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads