Реклама / Ads
219| 6824 |31.07.2013 НОВИНИ

Борисов пред посланиците: Добре е десните да се обединим и свалим правителството

.
„Предсрочните избори са неизбежни, защото хората няма да издържат. Те просто не понасят комунистите. И ГЕРБ пак ще бъдем първа политическа сила. Хубавото е, че и другите десни партии вече разбират, че ще е добре да се обединим за свалянето на това правителство“, казва Борисов пред посланиците, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.
 

Вече два месеца и половина протестите не спират и напрежението сред хората продължава да нараства. България беше пример за финансова дисциплина, а сега управляващите ще вземат заем от 1 милиард лева, за който не казват за какво ще го похарчат. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с посланиците на страните-членки на Европейския съюз и НАТО. Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че партията му винаги е слушала препоръките на ЕС, за разлика от сегашните управляващи. „Ще продължим да бъдем диалогичен и предвидим партньор на Европа“, каза още той.

Борисов благодари на посланиците, които изразиха мнението си за гражданските протести в България. Той ги информира още за политическите уволнения, които БСП, ДПС и „Атака“ правят в държавната администрация и подмяната на кадрите с неподходящи компрометирани хора. Бойко Борисов изтъкна, че по линия на сигурността вече са нанесени сериозни щети, които ще трябва да се поправят години наред.

„Четири години ние преодолявахме наследството, което оставиха в сферата на сигурността. При акциите, които провеждахме, у задържаните откривахме секретните доклади на вашите служби. По време на тройната коалиция е изтичала всякаква информация. Ние поправихме това. Затова имаме отлични отношения и партньорства с вас. Сега вече няма гаранции, като имаме предвид какъв човек е назначен към съвета по сигурността към премиера Орешарски“, посочи Борисов.

Бившият премиер информира посланиците и за спрените проучвания за газ в находището „Терес“ и готвеното спиране на проучванията в находището Хан Аспарух, които можеха да гарантират 100-процентовото диверсифициране на доставките на газ. „Правят опити и за възстановяването на строителството на АЕЦ „Белене“, което означава нов грабеж“, алармира Борисов.

ГЕРБ ще продължи да се вслушва в препоръките на Европейската комисия и да бъде предвидим партньор на европейските страни, увери той посланиците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5644 |31.07.2013 Борисов: Да обявяват избори през май . 28| 6498 |31.07.2013 Бойко Борисов и Йордан Цонев се захапаха за бюджета в НС . 12| 6216 |31.07.2013 А.Михник пред "Шпигел": След законни избори имате законна власт . 31| 6182 |30.07.2013 Волен разпитва Плевнелиев и Борисов за тефтерчето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads