Реклама / Ads
69| 6203 |16.09.2009 НОВИНИ

Б. Борисов: Предишните са крали заедно и са приели закон за амнистия на откраднатото

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Българският народ не е осъзнал какво са направили предишните управляващи. Искам симпатизантите на БСП да разберат, че техните лидери са приели закон, чрез който техните министри не могат да бъдат осъдени за кражбите си, каза премиерът.
 

Разбирам бързо какво става в държавата, като много от процесите знам, а за другите разбирам бързо, за да можем да променим нещата, обяви по БТВ премиерът Бойко Борисов. Изключителният вот на народа и оценката на Брюксел за този вот ни задължават да стигнем докрай, добави той. Българският народ не е осъзнал какво са направили предишните управляващи; действали според поговорката "Гузен негонен бяга", но до 2008 г. тези синковци, ясно давайки си сметка, че крадат и ще бъдат осъдени, приемат закон в парламента, според който до 2008 г. всеки крадец получава амнистия. Кражбите се обявяват за небрежна безстопанственост. Искам симпатизантите на БСП да разберат, че техните лидери са приели закон, чрез който техните министри не могат да бъдат осъдени, докато Брюксел все пита кога ще има осъден министър, а хората - големец, обясни премиерът. Тези хора не са се крили, те направо са си залагали капаните, за да оставят всички на хляб и вода.

В сряда на МС внасяме жалба до КС заради този закон, защото не може престъпници да бъдат амнистирани, обеща Борисов. Имам механизми да контролирам хората си, а те го съзнават и внимават, каза още премиерът.

Парите от сивата икономика, ако бъдат запушени, те няма да влязат в бюджета, но ще спре контрабандата. С тези черни пари обаче се замърсява системата и трябва да бъдат спрени, категоричен беше премиерът. Това е приоритетно, защото с тези черни пари се корумпират митничари, полицаи, политици, изясни той. Режем живо месо, за да направим нормален бюджет, дословно каза Борисов.

Нека хората повярват, че магистрала "Тракия", че бъде довършена до 2012 г., разделил съм работата на всеки министър за магистралите, но няма ли до юни 2012 магистрала, министр Плевнелиев ще е аут, направи красноречив жест Борисов. И софиянци не вярваха, че ще имат метро, но то е факт, убедено каза той.

Искам да внасяме закони, които да са огледани от всички страни и да са във вид, в който после 20 години да не се налагат промени в тях. Какво е това да приемеш един закон и после 30 пъти през годината да го поправяш, възмути се премиерът. По тях трябва да си кажат думата синдикати, работодатели, МС, добави той.

Тонът на президента, който вчера обяви, че ние сме в един отбор като институции, е много добър, по-скоро той трябва да се скара на своите ПР-и, оповести премиерът. Ако иска президентът да е алтернатива на ГЕРБ, нека подаде оставка от този си пост, да отиде на конгреса на БСП, да се кандидатира за лидер и да ми бъде алтернатива, препоръча Борисов. Всяко разумно нещо, което можем да вземем от президента, ще го вземем с удоволствие, добави той.

С Ахмед Доган лични отношения нямам, не съм го срещал от много години, каза още Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4693 |14.09.2009 Бойко Борисов: Националните интереси над партийните . 10| 5235 |13.09.2009 Бойко Борисов: Всеки да си гледа неговата работа . 7| 4872 |11.09.2009 Борисов: Отношенията ми с Първанов са лоши . 33| 5502 |08.09.2009 Бойко Борисов: Президентът ми завижда за Путин!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads