Реклама / Ads
134| 7201 |14.08.2014 НОВИНИ

Борисов предупреди: След октомври може да няма правителство

.
Бойко Борисов
Тревожи ме, че с близо милиард по-малко са приходите в Митниците, заяви по БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Позицията на проф. Георги Близнашки да защити Ваньо Танов е нормалната позиция, смята той. Близнашки да го махне, ако иска, това си е негова работа.
 

Нямам нищо общо с това, нито партията. Министърът на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на правосъдието, министърът на отбраната и на образованието са дейни активисти на Реформаторския блок. Изведнъж сега БСП се потопиха, няма ги, все едно не са управлявали. За два месеца искат всичките негативи да ми ги прехвърлят на мен. Защо? Да не слагат никой. Нито Танов е мое предложение, нито някой се е консултирал, нито искам да им нося отговорност, каза още той.

Нашата цел в енергийната сфера е да направим енергийна ефективност, каза още Борисов. В момента продукцията на единия реактор от „Козлодуй” отива в загуби по електропреносна мрежа и по сградите на хората. По-добре да извадим 5 млрд. евро да ги подарим на хората да си санират блоковете, с което ще им паднат сметката с по 30-40%. Ще урбанизираме градовете. Това е програмата на ГЕРБ в енергийната сфера.

По темата за договора с „Уестингхаус” и прозрачността на договора, Борисов каза: „Цялата непрозрачност с „Уестингхаус” ни поставя в хипотеза да гадаем. И проф. Близнашки каза, че още не може да разбере какво са подписали. Не подписал Станишев „Белене”, подписал го някакъв човечец от НЕК. Не подписал Стойнев и БСП за „Уестингхаус”, някакъв човечец от АЕЦ „Козлодуй”. Представяте ли си наглостта – да взимаш решение за над 20 млрд. лв. с държавна гаранция и да казваш, някакъв човечец, някакъв директор. Кой го назначава, нали Стойнев му е началник? Когато „Уестингхаус” дойдоха при мен и ме запознаха, аз им казах: Това при мен не може да стане”.

Колегите от Реформаторския блок да знаят, тези толкова симпатични хора от „Протестна мрежа“ да го знаят: След октомври може да няма правителство, сиреч ще има служебно правителство, добави още Борисов. България ще влезе в толкова тежък свредел на нестабилност, че няма да има какво да ядем, не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма да има какво да яде. Това аз искам да го знаят и да спрат да си играят на политиканстване и на кой какъв е с дреболии, предупреди той.

Дойде ли БСП на власт, винаги се сриват банките. Поне за това не могат да прехвърлят никаква вина върху ГЕРБ, защото по тяхно време се срути КТБ. Срутиха я с цялата си мощ. Това правителство дръпна в четвъртък или в сряда парите си от банката и я фалира и милиарди сега трябва да се готвят от хората да бъдат дадени. Ние сме я държали и плавно сме намалявали парите в нея, за да не я фалираме, защото и в другите български банки стоят много държавни пари и ако ги дръпнат в момента, ще се сринат и те. Това е много тънка игра. Да не си я позволяват! Незабавно КТБ трябва да бъде оздравена, препоръча Борисов.

Само това, че не изплащаме 100-те хиляди евро на хората, е нарушение на европейското законодателство и България ще бъде осъдена. Ние, данъкоплатците, вече ще плащаме за това, което се случи там. Второ, фирмите не обслужват кредитите си. Банката вече действително ще потъне, дори и да е била в добро състояние, както казват квесторите, след като всичко това се е случило. Аз в 09:30 часа имам среща с този Инициативен комитет от експерти по КТБ, абсолютно цялата експертна помощ и подкрепа ще имат от ГЕРБ за незабавно възстановяване на банката, каза лидерът на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6486 |13.08.2014 Бойко Борисов осъди Волен Сидеров за 200 хил. лева . 4| 5109 |13.08.2014 Следващата седмица решават за „Уестингхаус” . 7| 5403 |13.08.2014 Хора от кабинета на Борисов стават областни управители . 57| 5040 |13.08.2014 Борисов: Нито един човек не сме пратили в служебното правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads