Реклама / Ads
44| 5763 |31.10.2008 НОВИНИ

Б. Борисов: Премиерът и президентът са адвокати на Доган

.
Тези шмекери от правителството трябва да се ометат, заяви още столичният кмет, който смята, че не целите, а методите на възродителния процес са били порочни.
 

 

Като услужливо говорене определи Бойко Борисов напомнянията, че е участвал във Възродителния процес. По БТВ той разказа, че още преди седем години обяснил какво е участието му във възродителния процес. Тогава бил млад офицер и участвал в прибирането на реколтата, като налагал ред. Неформалният лидер на ГЕРБ заяви, че няма от какво да се срамува. Според него процесът бил тотално сбъркан – трябвало като в САЩ да се дава списък с имена, от който да се избира първото име, което да е българско, а второто на бащата. Към имената трябвало да се добави по едно окончание -ов. Борисов добави, че в България има български граждани, в Турция – турски и пр., но затова имало държави и граници. Столичният кмет е на мнение, че не целите, а методите на възродителния процес били порочни.

Той отчете, че понастоящем за етническо напрежение се заговорило на 23 октомври някой услужливо пуснал за пресата част от писмото на Ахмед Емин, но била посочена датата 1985 г. Това автоматически връщало към времето на атентатите в Буново, затова било нормално коментарите да тръгнат в такава посока.

Борисов обяви, че ГЕРБ искат да извадят ДПС от властта, което Станишев определял като игра с огъня, а Първанов добавил, че етнически пожари се гасели много трудно. Столичният кмет напомни обаче, че е бил пожарникар, следователно не било редно да му се казва как се гасят пожари. ГЕРБ била единствената партия, която заявявала, че няма да се коалира с ДПС.

Борисов квалифицира премиера и президента като адвокати на Доган. Демокрация било хората да гласуват за различни партии, а не всички мюсюлмани да гласуват само за една партия, добави Б. Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 5389 |29.10.2008 Бойко Борисов: Първанов и Станишев разиграват етническата карта . 10| 4803 |17.10.2008 Премиерът Станишев и водещи икономисти борят финансовата криза . 34| 5055 |11.10.2008 Б. Борисов: Всеки ден получавам писмо от Станишев, все едно сме гаджета . 18| 4852 |10.10.2008 Б. Борисов: Правителството да си подаде оставката заради финансирането на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads