Реклама / Ads
28| 5268 |28.05.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: През есента ще се мразим един месец

.
Бойко Борисов
До 25 септември всички кметове са ни равни. След това ще се мразим един месец. Трудно намерихме парите за тютюнопроизводителите, но ги изплатихме. Ще направя пътищата и съм сигурен, че ще ходите по тях.
 

Това каза при посещението си в Гоце Делчев премиерът Бойко Борисов, който, заедно със земеделския министър Мирослав Найденов, провежда среща със земеделците от региона.

Това, което поехме като ангажимент, го изпълнихме. До края на август ще бъдат преведени останалите 35 милиона лева на тютюнопроизводителите, каза министър-председателят. Той посочи, че държавата е намерила трудно парите, но се е уверил, че те са по сметките на хората. Той допълни, че всички поети ангажименти ще бъдат изпълнени.

Премиерът заяви, че за три години ще върне българите от чужбина, след като приключат всички проекти и оправи пътищата в страната. Той допълни, че няма възможност, сили и средства да направи всичко наведнъж. Борисов подчерта, че ако всяко правителство е правило по една магистрала, сега нямаше да има нужда да се строи.

Юли месец започваме двата лота на "Струма", 2014-а края ще приключим Кресненското дефиле и автомагистрала "Струма4. Тракия ще е готова догодина юни месец и до средата на следващата година ще приключи пътят Ботевград – Враца, Дупница-Ихтиман и АМ „Хемус”, "Дунав мост 2" излиза догодина, каза министър-председателят.

Той уточни, че си е поставил за цел всяка година да прави по една магистрала. Относно въпроси на жителите кога ще бъдат оправени пътищата в Гоцеделчевско, Бойко Борисов заяви, че те ще попаднат в програмата 2014-2020 година.
Той допълни, че догодина ще бъде готово метрото в София с над 10 000 паркоместа и ще бъде завършена изцяло магистрала "Тракия".

Това да направя, после ще кажете – Добре, че беше той да го направи. В момента закопаваме милиони под земята, за да правим канализации, върху които да градим магистрали и пътища. През юни месец ще започне изграждането на последните два лота на АМ „Марица”. От София до Истанбул ще се ходи по магистрала, каза още Борисов. Той запита жителите като са червена община, защо не са си оправили пътищата досега.

Борисов допълни, че за Гоцеделчевския регион ще бъде изграден четирилентов път и тогава от Симитли до Гоце Делчев ще се стига за 40 минути. Ще направя пътищата и съм сигурен, че ще ходите по тях, заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 4855 |27.05.2011 Борисов: Имал съм тежки разговори с Путин, но не съм зависим от него . 34| 5080 |20.05.2011 Борисов: Няма да търпим да ни извиват ръцете . 46| 5935 |19.05.2011 Б. Борисов: Трябват ми работещи мотори, а не да ги търся по една седмица . 34| 4981 |18.05.2011 Б. Борисов: Да изнасяме висшисти като футболисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads