Реклама / Ads
54| 6326 |14.03.2014 НОВИНИ

Борисов: При 4-ма простреляни полицаи, по-добре да си мълчат

.
Бойко Борисов
Като слушам обясненията на министъра и на главния секретар на МВР, им предлагам по-добре да си мълчат при четирима простреляни полицаи и да изкажем съболезнования на близките, отколкото да приписват вината на други хора.
 

„Моите съболезнования за семейството на загиналия полицай и по-бързо да оздравяват ранените. Лоша дума за МВР няма да кажа. Подобен инцидент може винаги да възникне. Служителите на МВР в страната имат ежедневно подобни задържания и изземвания и никой от тях не е застрахован, че подобно нещо няма да му се случи”, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в официалния си сайт.

„Преди години, в Харманли имаше подобен случай, този с така небезизвестния Чакъра. Лицето беше изстреляло над 200 патрона по служителите на реда, които бяха отишли да го задържат, и само късметът им ги остави живи. Днес щом има жертви, значи работата не е добре свършена, безспорно. Но много ми се иска в такива моменти да не се политиканства, а обратното, да се опитваме да разсъждаваме, да се опитваме да бъдем толерантни, ако щете.

Защото държавата колко психично болни има да издържа, в тази тежка финансово-икономическа криза? Това не е единичен случай”, допълни Бойко Борисов и обясни, че като главен секретар, винаги се е стараел да пази живота първо на гражданите и на полицаите, а едва след това на този, който си е позволил да открие огън по тях.

"Навсякъде по света, подобни лица биват обезвреждани така, че по никакъв начин след това да не могат да застрашават живота на останалите граждани", подчерта Борисов пред Фокус и каза, че няма да политиканства на тази тема.

"Лесно е да се обвиняват министъра, главния секретар или който и да е. Затова предвид факта, че на ден има по стотина такива операции и няма как полицаите да знаят, че ще ги посрещнат със стрелба, смятам, че действията им по обезвреждането и раняването на лицето, открило огън, са оправдани”, каза още бившият премиер.

"Какво да кажем за тези полицаи, които са на границата сега? Тези, които месеци наред седят под найлоните при нечовешки условия. МВР е подложено под огромен натиск. И това в никакъв случай не е правилно да се каже „МВР на Цветанов”, „МВР на Йовчев”. Това си е работа на областния директор и на полицията в Лясковец. Те са всеки ден, затова взимат заплата, затова са независими, затова са експерти. Със сигурност, не само ще има наказани, ще има и повдигнати обвинения", подчерта Борисов и отново направи аналог с операцията в Харманли, която той е ръководил.

"Не допуснах да загинат полицаи и сега ни разхождат из прокуратурата, колко пъти вече. Ако бяха убили полицаи там, или по нас като стреляха, тогава може би нямаше да пишем сега толкова и да се обясняваме дали е грешно този, който стреля с калашник по полицаи, да бъде атакуван. И ние тогава го изчакахме денонощие. Докато се самоубие. След това защо трябваше да рискувам живота на хората и полицаите в обградена къща с гранати. Да влязат вътре, да гръмне някоя граната, да ми загинат момчетата. Защо", попита Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 6128 |13.03.2014 Борисов: Щом търпим Местан да ни дава акъл за морал, си заслужаваме съдбата . 67| 7231 |06.03.2014 Борисов: В България е подобно като в Украйна . 100| 7344 |03.03.2014 Борисов: Нека да върнем в Родината българите . 134| 8165 |28.02.2014 Борисов: БСП и ДПС ще бягат като Янукович от гнева на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads