Реклама / Ads
128| 11935 |07.01.2013 НОВИНИ

Б. Борисов: При нас е ясно-има ли виновен, бива уволняван и даван на прокурор

.
Бойко Борисов
Още днес ще уволня шефа на Агенцията по горите. Абсолютно грешно похарчени пари за референдум. Лупингите и палачинките ги обръща Станишев; приключваме с тази драма да търсим 20 и кусур милиарда лв., обясни премиерът.
 

Ние сме за 7-ми и 8-ми реактор в АЕЦ "Козлодуй", там цял свят знае, че има ядрена централа; специалисти и изградена инфраструктура. 7-мият реактор ще си бъде изграден, започнали сме процедури, заяви по НТВ премиерът Бойко Борисов. По темата за референдума той отново настоя отговорът на симпатизантите на ГЕРБ да бъде "Не". И напомни дългата печална история на проекта, както и че експремиерът Станишев не е подписал за "Белене"; подписката и референдумът били поредният път Станишев да замаже очите на симпатизантите си.

Абсолютно грешно похарчени пари за референдум, заключи Борисов. Приключваме с тази драма да търсим 20 и кусур милиарда лв. Говорим за ядрена централа, може ли да няма договор, възкликна той. Всичко било направено неясно, за да не може да се каже цената.

Никога не съм обръщал палачинка; опитах се да построя нещо, за което българският данъкоплатец е дал милиард, но като видяхме, че това е един гьол. Лупингите и палачинките ги обръща Станишев, обобщи премиерът. той посочи още пример с Цанков камък, който правителството достроило, за да не се загубят дадените пари. Борисов не се притеснявал за "Козлодуй" - нормално е следващият 7-ми блок за е "2+" и той да е изграден от същата страна.

Няма приватизатор, който да се съгласи да вземе завод при такива условия. В частните военни заводи работят по 800, не по 3000 души, коментира Борисов драмата с работещите във ВМЗ "Сопот", които продължават протестите си. Затова няма и приватизатор, а държавата само дава, дава пари. Как ще продължи с такъв обем, с толкова хора да работи ВМЗ. Помагам им всеки месец - с 1 милион миналия, за да посрещнат Коледа и Нова година. Трябва да имат работа и договори, иначе това е социална помощ. Как да им дотирам производството и да извадя 5-6 млн държавни пари, попита Борисов.

Мога да застана до всеки обект, изграден през тези години от ГЕРБ. Знаете ли проблема на младото червено поколение на синове и дъщери на комунистите: те бяха в управлението 7-8 години в най-златното време на икономически растеж. А на нас ни се падна да управляваме в най-тежкото време, когато САЩ, Европа се тресат. А постигаме по-добри резултати, обобщи Борисов.

Нека дойде време някой някого да кани за коалиция, като тръгне такова време, ще го говорим. Ние сме доказали, че можем да управляваме сами, каза премиерът и добави, че се опитва да не казва лоша дума за опонентите си.

По темата за дюните в Несебър Борисов каза: При нас е ясно; когато има виновен, той бива уволняван и даван на прокурор. Едновременно с търсенето на отговорност, съм сезирал и и.д. главен прокурор. По наше време, за 3 г. и половина сме финализирали 4 започнати сделки. Може би още днес ще уволня шефа на Агенцията по горите. Трябвало е да ме информира, че там става безобразие. Предлагам на нашата партия в НС за анкетна комисия и да се разгледат всички сделки от 2003 г. досега. В нея да има само един представител на ГЕРБ, останалите да са от опозицията, но да бъдат отворени за медиите и НПО-тата. Тогава ще видите стотици хиляди потоци сделки, особено фрапантни, проведени от предишното управление, каза премиерът и се възмути от определението "Цецо-Кумецо", само заради това, че Цветанов присъствал на нечия сватба.

На финансовия министър съм му казал, когато сме взели решение, тогава да се изказва, коментира още Борисов и настоя да се направят всички разплащания и когато има резултат, тогава да се разпределят останалите пари.

За разследването на атентата в Сарафово Борисов обясни, че е работено много, но трябва да се открие и самоличността на атентатора. Само тогава можем да вържем цялата схема за подготовка на терористичния акт. 

По въпроса за забраната на тютюнопушенето премиерът каза, че налагането на тази забрана било най-европейското нещо, направено в НС. Надявам се депутатите да го разбират, заключи Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 137| 7489 |06.01.2013 Бойко Борисов: Три пъти "Не" на референдума . 57| 7214 |02.01.2013 Борисов: Да са ми живи и здрави българите . 34| 5838 |29.12.2012 Борисов: Трябва повече мачове да се играят! . 66| 7502 |29.12.2012 Бойко Борисов: Всеки е свободен да говори каквото иска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads